Iaşiul începe noul sezon al Ligii I în Bănie

Pentru al doilea an consecutiv, Poli Iaşi începe campionatul Ligii I în Bănie, pe terenul formaţiei CS Universitatea Craiova. Dacă în stagiunea trecută ieşenii au fost întrecuţi clar în runda inaugurală de echipa lui Mangia, scor 0-2, acum elevii lui Flavius Stoican sunt optimişti că pot smulge cel puţin un punct în fieful ocupantei locului 3 în campionatul trecut.

Vineri, Poli şi-a prezentat noile achiziţii, Alberto Cobrea, Laurenţiu Rus, Patrick Petre, Iulian Roşu, Dylan Flores, Adria Gallego, Moussa Sanoh, Paul Pârvulescu şi Martin Mimoun, iar o zi mai târziu delegaţia ieşeană a plecat spre Craiova. Antrenorul Flavius Stoican are destule probleme de lot, dar rămâne optimist că echipa sa poate porni cu dreptul în acest sezon.

„Începe un nou campionat şi o nouă provocare pentru noi, sper să începem cu dreptul acest sezon, deşi suntem conştienţi că nu va fi uşor. Pentru toţi va fi o nouă provocare, mi-aş dori să avem cel puţin aceleaşi rezultate ca şi anul trecut, dar nu va fi deloc uşor. Îi felicit din nou pe jucătorii care au făcut parte din lot în sezonul trecut, care au egalat cea mai bună performanţă a fotbalului ieşean din 1966 încoace. Pentru mine este ceva deosebit că am avut şansa să antrenez aceşti băieţi. Bravo lor, cinste lor, pentru mine ei sunt speranţa că putem realiza şi în acest sezon lucruri frumoase împreună. Cei nou-veniţi sunt convins că îşi vor da toată silinţa pentru a intra în noul grup. Sper ca toţi cei care au venit şi vor mai veni să aibă aceeaşi determinare. Mai sunt jucători pe care ni-i dorim, dar nu sunt aici să mă plâng, nu este timp pentru aşa ceva”, a declarat Stoican, care nu va conta în primul meci pe Sin, Bădic, Zaharia Mihăescu şi Rus.

 

Căpitanul Andrei Cristea a făcut apel la concentrare

 

La rândul său, căpitanul Andrei Cristea le-a cerut colegilor săi să fie concentraţi la fotbal, pentru că doar astfel pot reedita performanţa din sezonul trecut. Totodată, Cristea a cerut răbdare, pentru ca jucătorii noi să se poată integra.

„Suntem în faţa unui nou sezon, la fel de important pentru noi. Suntem într-o reconstrucţie, au venit foarte mulţi jucători noi, încercăm să-i integrăm foarte repede, să creăm o echipă şi ne dorim ca rezultatele să apară de început. Va fi greu la Craiova, împotriva unei echipe puternice, pe un teren mare, dar îmi doresc să fim concentraţi, pentru că doar aşa putem avea şanse să obţinem ceva. Situaţia este foarte bună, suntem la început de campionat, este foarte important să fim concentraţi doar pe fotbal”, a declarat Cristea.

Directorul sportiv Tibor Selymes a declarat că obiectivul echipei este calificarea în play-off, la fel ca şi în sezonul trecut.

„Dacă anul trecut au venit jucători din Moldova şi ţările arabe şi Flavius a reuşit cu ei să ajungă pe locul 6, cred că anul acesta, dacă au venit jucători din Franţa şi Belgia, cred că putem obţine cel puţin locul 6. Cobrea, Rus, Gallego, Pârvulescu, Petre şi Roşu au drept de joc luni, restul sunt în aşteptare. Vor mai veni câţiva jucători în zilele următoare şi vom întări lotul. Cu Mongongu mai aşteptăm nişte analize, vreau să vorbesc mai întâi cu doctorul şi după aceea vom lua o decizie. Obiectivul este calificarea în play-off”, a spus Selymes, care este optimist înaintea meciului cu CSU Craiova. „Va fi un meci greu, cu o echipă bună, care joacă de mult timp împreună şi care are un mare avantaj prin suporterii ei. Va fi dificil, dar Flavius ştie ce are de făcut şi sunt sigur că le vom pune probleme”.