Poli Iaşi rămâne fără victorie în acest sezon al Ligii I, după 1-1 cu Astra în Copou

Poli Iaşi şi Astra Giurgiu au încheiat la egalitate, scor 1-1 (0-0), meciul disputat în Copou, sâmbătă seară, în cadrul etapei a II-a a Ligii I. Remiza este echitabilă, în condiţiile în care ambele formaţii şi-au împărţit perioadele de dominare în acest joc.

Astra a controlat clar prima parte, în care a ratat ocazii mari prin Balaure, Buş, Roşu şi Llullaku, în timp ce gazdele au dominat repriza secundă. După o primă parte albă, Poli a deschis scorul prin stoperul Frăsinescu, în minutul 60, acesta reluând cu capul, în plasă, un balon centrat perfect de Andrei Cristea, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri lateral stânga. Astra a restabilit egalitatea prin Llullaku, din penalty, în minutul 81. Atacantul oaspeţilor a transformat cu siguranţă o lovitură de pedeapsă acordată corect de către arbitrul Cătălin Popa, după un henţ comis în careu de mijlocaşul francez Mimoun.

La final, antrenorul Flavius Stoican a admis că remiza este echitabilă. “Au fost două reprize diametral opuse. În prima parte am jucat timoraţi, dar la pauză am schimbat sistemul şi am jucat mai bine. Cred că rezultatul reflectă realitatea din teren. Sunt mulţumit că ne-am bătut de la egal la egal cu echipe din play-off în primele două etape”, a spus Stoican.

Giurgiuvenii au acumulat patru puncte după egalul din Copou, în timp ce Poli Iaşi rămâne fără victorie, având două puncte după remizele cu CSU Craiova şi Astra.

 

Formaţii:

Politehnica Iaşi: Rusu – Gallego, Mihalache, Frăsinescu, Panţîru – Rus (46 Chelaru), Flores (76 Mimoun), Cioinac, Ştefănescu (54 Sin) – Kizito – Cristea. Antrenor: Flavius Stoican
Astra Giurgiu: Iliev – Belu Iordache, Erico, Bejan, Stan – Moise (72 Alibec), Mrzljak, Roşu (90 Biceanu) – Balaure, Buş (57 Begue), Llullaku. Antrenor: Marius Măldărăşanu
Cartonaşe galbene: Mihalache, Cioinac, Sin, Dylan Flores, Frăsinescu, Mimoun – Mrzljak, Bus, Iliev, Bejan
Arbitri: Cătălin Popa, Marius Nicoară, Imre Laszlo Bucsi

Observatori: Iosif Olah, Cătalin Popa

 

Sursa foto: FC Politehnica Iasi.