Start în forță pentru Ilie Stan și Robert Panduru în Iran

Fostul antrenor al Stelei, Ilie Stan, s-a întors în Iran, la Foolad, acolo unde a fost secund în sezonul trecut, iar acum este director tehnic al grupării persane. Foolad a început cu dreptul noua ediție de campionat și s-a impus cu 2-1 în fața celor de la Pars Jam Bushehr.

Ilie Stan l-a adus preparator fizic pe Robert Panduru, cu care a mai lucrat în țările arabe, la Al Shamal, în Qatar. Foolad este pregătită în continuare de principalul Sirous Pourmousavi, iar în prima rundă, victoria echipei din Golf a venit în minutul 86, după un autogol. “Nu se compară fotbalul din Irak cu cel din Iran, pot spune asta după ce am antrenat în cele două țări. Şi ca nivel fotbalistic, şi ca ţară, şi ca educaţie, nivel de cultură. Sunt multe lucruri pozitive faţă de ce am trăit în Irak. Şi aici sunt probleme cu banii, dar sunt norocos pentru că mă aflu la o echipă unde nu se pune problema banilor, se plăteşte la timp. Condiţiile nu sunt bune, ci foarte bune”, a declarat Ilie Stan, după primul sezon petrecut la Foolad.

FC Foolad a încheiat sezonul trecut pe poziția a 7-a, cu 44 de puncte, la 20 de campioana Persepolis Teheran, care joacă pe un stadion de 95.000 de locuri, iar în acest sezon, conform lui Ilie Stan și Robert Panduru, echipa își propune mai mult.

Foolad joacă în orașul Ahvaz, se află în provincia Khuzestan, în sud-vestul Iranului, cu ieșire la Golful Persic. Echipa a fost înființată în 1971 și are un stadion de 38.900 de locuri, iar cele mai bune performanțe sunt două titluri de campioană, în 2005 și 2014.