Mihaela Buzărnescu a obținut calificarea în finala turneului de la San Jose!

Mihaela Buzărnescu (locul 24 WTA) s-a calificat în finala turneului de la San Jose, după ce a învins-o pe Elise Mertens, belgianca aflată pe locul 15 în ierarhia mondială. Românca s-a impus cu scorul de 4-6, 6-3, 6-1, după două ore și 22 de minute de joc.

La finalul partidei, Miki s-a declarat încântată de realizarea sa și a mărturisit că obiectivul său este să ajungă în Top 20.

„Sunt mulţumită şi bucuroasă că sunt în finală, a treia finală a carierei mele. Chiar şi să pot juca în semifinale la mai multe turnee WTA era un rezultat foarte bun pentru mine. Trebuie să folosesc acest lucru pentru a rămâne puternică şi pozitivă pentru viitor. Sunt cel mai mândră de faptul că voi ocupa o poziţie mai bună în clasament săptămâna viitoare. Este o mare realizare, de care sunt mândră. Dacă voi ajunge în Top 20, obiectivul meu încă de când aveam 14 ani, o să fie un sentiment extraordinar”, a spus Buzărnescu, potrivit wtatennis.com.

Elise Mertens s-a declarat mulțumită de ceea ce a realizat în fața adversarei sale la adresa căreia a avut doar cuvinte de laudă.

„Chiar dacă am simţit că pot să ajung în finala, părăsesc acest turneu cu un sentiment de bucurie. Buzărnescu a jucat foarte bine, e într-un sezon excelent, aşa că sunt mândră de ce am realizat la San Jose”, a spus Mertens, potrivit lavenir.net.

În timpul partidei, belgianca a acuzat niște probleme medicale, iar la final a lămurit situația: „Am simţit dureri în braţ care radiau spre umăr. Nu am putut servi cum am vrut pe final, dar sper să nu fie ceva grav. Sper să pot concura la Rogers Cup, săptămâna viitoare”.