Clubul Sportiv Politehnica Iaşi are cea mai bună secţie de puşca masculin din România, la probe de glonţ

Anul acesta, la Campionatele Naţionale de tir sportiv, probe de glonţ calibrul 5,6 mm, sportivii ieşeni au dominat întrecerile şi au obţinut 38 de medalii. În fruntea lotului ieşean se află Iordache Dragomir, care a caştigat 10 din cele 12 titluri puse în joc în clasamentele individuale.

Tot datorită lui Dragomir, CS Politehnica Iaşi a câştigat pentru prima dată în istoria tirului ieşean toate cele 12 titluri la probele pe echipe (4 probe la juniori, tineret şi seniori). Echipa CS Politehnica Iaşi a stabilit şi un nou record naţional în proba olimpică 3×40 focuri, iar Dragomir şi-a doborat recordul personal şi naţional de la proba individuală cu un rezultat foarte valoros pe plan internaţional, 1172p.

De asemenea, CS Politehnica Iasi a introdus pentru prima dată în acest an două echipe la Campionatul Naţional de seniori, iar cu cea de-a doua echipă a obţinut medalii de bronz în faţa cluburilor de tradiţie bucureştene.

La aceste campionate s-au remarcat cu rezultate bune şi următorii sportivi:

Vlad Rotariu – junior 2 (14 medalii: 6 aur, 1 argint, 7 bronz);

Tănase Alexandru – junior 2 (10 medalii: 5 aur, 3 argint, 2 bronz);

Ciortan Ştefan – junior 1 (5 medalii: 4 aur, 1 bronz);

Răgoşcă Daniel – ultimul an de juniori 1 (4 medalii: 1 aur, 3 bronz);

Adi Ioviţă – senior cu experienţă, a urcat pe podiumul individual de două ori, obţinand locurile 3 la probele 60f culcat şi 3×40.

Antrenorul emerit Axinte Mihai a fost şi sportiv la Campionatul de Seniori, unde a câştigat două medalii individuale la 60f culcat, argint iar la 40f. Genunchi – bronz.