EXCLUSIV / Codruț Anghel este pregătit să promoveze cu noua sa echipă: „De aceea am venit aici”

După despărțirea de Concordia Chiajna, Codruț Anghel a îmbrăcat tricoul naționalei AFAN la acțiunea din Cehia și, la revenirea în țară, și-a găsit un nou angajament.

Tricolorii au obținut medalia de bronz în cadrul turneului organizat în Cehia, în urma înfrângerii suferite cu Spania și victoriei înregistrate în fața Ungariei, în finala mică, iar Codruț Anghel consideră că a fost o experiență benefică pentru el: „M-a ajutat foarte mult, am fost alături de jucători foarte buni, antrenori cu nume în fotbalul românesc. Pentru mine reprezinta o onoare deosebita să intonez imnul național și o plăcere mare să câștig meciuri în tricoul reprezentativei României”.

Fotbalistul în vârstă de 24 de ani a ajuns la o înțelegere cu conducerea clubului Național Sebiș, din Liga a III-a, deși a mai purtat discuții și cu alte echipe din același eșalon: „Am ales Național Sebiș, datorită faptului că anul trecut s-au bătut la promovare și obiectivul din acest sezon este același de anul trecut, promovarea. Am mai fost în discutii cu cei de la AFC Odorheiul Secuiesc, însa am ales oferta venită din partea celor de la Sebiș”.

Deși a ales să meargă destul de departe de casă, nu s-a pus problema acomodării și integrării sale în echipă. Codruț Anghel a jucat în toate amicalele noii sale echipe și chiar a oferit două pase de gol.

„M-am acomodat destul de bine, este dificil să fiu departe de casă, pentru că nicăieri nu e ca acasă, însă am venit aici să-mi fac datoria și să pun umărul la promovarea echipei în liga secundă. Mă înțeleg foarte bine cu noii mei colegi și cu antrenorul. Sunt jucători cu calități foarte bune și împreună putem îndeplini obiectivul stabilit pentru acest sezon”, a mărturisit tânărul fotbalist, în exclusivitate pentru 100% Sport.

Fiind un jucător vulcanic, cu personalitate, s-a făcut imediat remarcat în echipa Sebișului, iar la ultima partidă amicală a încasat și un cartonaș roșu pentru că nu a putut tolera gestul nesportiv al adversarului său căruia a vrut să îi răspundă cu aceeași monedă. Pe românește, adversarul l-a împins, iar Anghel a sărit să îi ceară „explicații”. În apărarea sa, acesta spune că: „A fost un gest nesportiv din partea adversarului, însă și eu am reacționat greșit, dar este perioada de acumulare și mai apar astfel de conflicte la meciurile amicale”.

Revenind la obiectivele sale, Codruț ne-a mărturisit: „Îmi propun să marchez cât de mult pot, să ofer cât mai multe assist-uri, iar obiectivul meu este să promovez și să fiu cel mai bun jucător”. Întrebat dacă este încrezător că va promova cu Sebiș în Liga a II-a, Anghel a răspuns fără să stea pe gânduri: „Bineînțeles că am încredere în echipă că vom promova, de aceea am venit aici”.

Deși a trăit și momente bune și momente mai puțin frumoase le Concordia Chiajna, mijlocașul nu uită echipa la care a crescut: „A fost destul de greu să mă despart de Concordia, am jucat acolo timp de 10 ani, o parte din mine a rămas acolo, însa sper ca și Concordia să obțină cât mai multe rezultate pozitive și să termine cât mai sus în clasament”.

Concordia Chiajna este o echipă lăudată pentru baza sportivă pe care o deține și pentru Centrul de Copii și Juniori bogat în puști legitimați. Totuși, echipa a doua a avut ca obiectiv în sezonul trecut salvarea de la retrogradare, iar mai apoi s-a desființat. De aceea, Codruț consideră că transferul la Sebiș este un pas înainte: „Fiecare echipă are obiectivele ei. În sezonul trecut, la Chiajna, obiectivul a fost evitarea retrogradării și am reușit asta, iar acum, la Sebiș, obiectivul este promovarea și sunt convins că o să reușesc și aici să îndeplinesc acest obiectiv, împreună cu colegii mei”.

  • Adrian Vaduva 9 august 2018 at 19:22

    Bravo baiete !

  • Ion 11 august 2018 at 10:11

    Bravo tinere !!! Succes pe mai departe !!!! Amin

Comments are closed.