Opinie / Daniel Nazare scrie despre FCSB și CFR: Gigi cu Dumnezeu, noi cu fotbalul modest

CFR Cluj și FCSB merg în playoff-ul Europa League. Clujenii fără emoții, trupa lui Dică beneficiind de un mare noroc. Avem, practic, șansa de a trimite două echipe în grupele competiției de unde ne vin instant câte 10 milioane de euro. Și asta pentru că adversarii următori vin dintr-un fotbal fără mari performanțe europene: Luxemburg și Austria.

Ce au arătat cele două echipe? Mai nimic, fața de sezonul trecut. CFR, același joc de pe vremea lui Dan Petrescu, fără spectacol și fără niciun fel de sare și piper. Se așteaptă totul de la veteranii Culio și Hoban, o linie de mijloc îmbătrinită și în mare pierdere de viteză. Uitați-vă cănd o echipă combină cu rapiditate cum se pierd mijlocașii clujeni.

FCSB abia s-a calificat în fața unui adversar, mai mult agresiv decât valoros, iar golul lui Gnohere din prelungiri a venit parcă de nicăieri. Sau de la Dumnezeu, cum ar zice Becali. Păcat că Dumnezeu mai are și treburi importante decât să ajute un om pentru care nu contează performanța sportivă, ci profitul personal.

Mergem înainte și ne credem buni, dar la masa bogaților, în Liga Campionilor, se bat alții. Inclusiv campioana Ungariei, două formații din Grecia și una din Belarus. Noi repatriem un fotbalist care nu a mai jucat de peste un an (Rusescu), iar un jucător din Liga 3 portugheză (Fortes) e golgeterul campionatului României care ar putea da două echipe în grupele Europa League.

————————————————————————————————————————————-

Daniel-Andrei Nazare

senior-editor 100% Sport

twitter: danielnazare

facebook: Daniel Nazare

e-mail: daniel.nazare@100sport.ro

—————————————————————————————————————————————–