Ieşeanul Bogdan Apostol a câştigat proba de dublu a turneului ITF de la Piteşti

La doar 22 ani, ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol, legitimat acum la CSM Bucureşti, dar care a început tenisul la CS CFR Iaşi, sub îndrumarea antrenorului Vergil Aghion, şi-a trecut în palmares un nou titlu în circuitul ITF.

La turneul de la Piteşti (Romania F9 Futures), cu premii totale de 25.000 dolari, Bogdan Apostol a triumfat în proba de dublu, alături de Luca George Tatomir (23 de ani), după următoarele rezultate:
– Turul I (optimi de finală): 6-3, 6-7(3) [10-5] cu PAVEL Bogdan / VANŢĂ Valentin (România);
– Sferturi de finală: 2-6, 6-3 [10-8] cu CORIA Federico (Argentina) / RODRIGUEZ Cristian (Columbia);
– Semifinale: 6-4, 6-4 cu CORNEA Victor Vlad  / GRIGORIU Patrick (România);
– Finală: 2-6, 6-3 [10-8] cu APOSTOL Andrei Ştefan / FRUNZĂ Nicolae (România).
Pentru Bogdan Ionuţ Apostol este al patrulea titlu cucerit în proba de dublu în turneele de tip futures, după cele dobândite în 2014 (în Turcia şi România, alături de lituanianul Lukas MUGEVICIUS) şi 2017 (în România, în cuplu cu suedezul de origine română Dragoş Nicolae MĂDĂRAŞ).
După finala de dublu câştigată la Piteşti, ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol ne-a declarat: „În primul set am intrat mai greu în meci, în setul al doilea am jucat mai bine la finalul lui, ne-a mers jocul la amândoi şi am câştigat. Sper să vină primul meu titlu şi la simplu, aş dori ca acest lucru să se întâmple cât de curând, poate la turneul F 11 de la Chitila, acolo unde probabil că voi fi primul favorit. Sunt încrezător la acest capitol. Dacă nu voi fi selecţionat în echipa României pentru meciul din Cupa Davis, cu Polonia, din septembrie, voi veni cu mare plăcere să joc şi la turneul ITF de la Iaşi, de la mine de acasă!”.

În proba de simplu, în turul I, Bogdan Ionuţ Apostol l-a învins cu 6-2, 6-3 pe Valentin Vanţă (România), dar în optimile de finală, în faţa bulgarului Alexandar Lazarov, s-a retras, din motive medicale, la scorul de 4-6, 1-3.