Analiza etapei a cincea. Oltenii o făcură de gazon

Surpriza etapei s-a petrecut pe stadionul „Ion Oblemenco”, unde U Craiova 1948 CS a pierdut în fața Concordiei Chiajna, confirmând forma slabă pe care o are în acest start de sezon. Plecările din această vară se arată a nu putea fi acoperite, cel puțin la această oră. Dacă altă dată am avut cuvinte critice la adresa Concordiei, de această dată merită lăudat jocul ei, izbutind în multe perioade de timp să-i fie superioară mai cotatei adversare și pe teren, e drept, rămasă în inferioritate numerică după atacul criminal al lui Donkor la Marc. Ața că dacă până acum se tot ținea o contabilitate legată de invincibilitatea echipei oltene pe noua sa arenă, acest fapt va începe să se demonetizeze. Iar în totală „armonie” este și gazonul mult lăudatului stadion, care este mult mai modest decât actuala echipă a lui Mangia.

Și Steaua a fost aproape de o surpriză neplăcută, Sepsi arătând încă o dată consistență. Un penalty nefericit pentru covăsneni, la aprecierea arbitrului dacă a fost henț sau nu, a decis această partidă.
CFR Cluj a avut emoții doar vreo 5 minute, cât timp a fost în dezavantaj pe tabelă. După egalare, rămăsese doar o chestiune de timp să o răpună pe Dinamo, care i-a devenit o „clientă” fidelă. Iar Țucudean, care cândva i-a adus Supercupa lui Dinamo în dauna lui CFR, a întors acum serviciile, e drept, neaducând în Gruia un trofeu, ci niște puncte importante care ar putea aduce unul.

Hermannstadt a eliminat-o din Cupa României pe FC Voluntari anul trecut, când prima era doar o echipă de Liga 2, iar prima era deținătoarea trofeului. Iar acum, când ambele sunt la același nivel, i-a administrat un scor dincolo de neprezentare, care va rămâne probabil pentru multă vreme un record pentru echipa sibiană.

Destule cartonașe roșii în această rundă, două dintre ele, poate cele mai meritate, fiind primite de doi fotbaliști africani veniți în România în această vară, Bahamboula (Astra) și Donkor (U Craiova 1948 CS), după două intervenții brutale, care i-au făcut pe mulți să se întrebe dacă impresarilor care i-au adus le-a trebuit prea mult ca să-i găsească…

Ca și când nu ajungea că aveam doi Mihai Roman, de-acum înainte vor fi și doi Alexandru Stoica, după cel de la Viitorul, consacrat cât de cât, apărând acum unul la FC Voluntari.

Cifre
# Steaua a ajuns la 3 victorii din 3 partide cu Sepsi, fără gol primit.
# CFR Cluj i-a marcat golul 50 lui Dinamo în întâlnirile directe, acesta aparținându-i lui Țucudean.
# Țucudean, cel care prin „dubla” sa a ajuns la 50 de goluri pe prima scenă.
# Meciul 100 în Liga I pentru Hergheligiu (Hermannstadt) și Tudorie (FC Voluntari).
# Primul gol pentru Tsoumou și Ct. Pîrvulescu (ambii Hermannstadt).
# 6 debuturi în această rundă (2 autohtone): R. Crișan, Bahamboula, Cestor (toți Astra), Keyta (Dunărea), Mijušković (Hermannstadt), Al. Stoica II (FC Voluntari).