EXCLUSIV / Progresul Spartac a obținut semnătura fostului căpitan al Concordiei Chiajna!

În sezonul precedent al Ligii a III-a, Progresul Spartac s-a luptat cu Farul Constanța pentru promovare, dar a cedat în ultimele etape. Noua ediție de campionat va fi o provocare și mai mare pentru progresiști. Aceștia se vor duela în Seria a II-a cu echipe precum Rapid și CS Afumați.

Echipa antrenată de către Andrei Erimia s-a pregătit în această vară la Cheile Grădiștei, având un lot, în mare parte, format din jucători cu trecut progresist. Partidele de verificare din această pauză competițională l-au scos la iveală și pe Alin Ghidurea, fostul căpitan al Concordiei Chiajna II.

Fundașul central în vârstă de 22 de ani a semnat un contract valabil pe un sezon cu gruparea bucureșteană și, venind după o accidentare, este încrezător că această mutare nu poate fi decât benefică pentru cariera sa.

„Consider că este un pas înainte pentru mine, având în vedere că această echipă a fost la un pas de promovare în Liga a II-a, anul trecut. Sper ca această mutare să fie benefică pentru mine și să am foarte multe evoluții bune”, a mărturisit Alin Ghidurea pentru 100% Sport.

Tânărul fotbalist s-a declarat încântat de ceea ce a găsit în curtea Progresului Spartac. Armonia de acolo l-a ajutat să se integreze, iar antrenorul i-a dat încredere: „În primul rând, am găsit aici un antrenor tânăr, foarte ambițios și foarte preocupat în ceea ce face, un antrenor cu care se poate discuta deschis orice fel de problemă și care a avut răbdare cu mine, având în vedere că am venit după o accidentare de șase luni. În al doilea rând, am întâlnit aici un grup extrem de unit”.

În ceea ce privește obiectivul său, Ghidurea nu gândește egoist și speră să se remarce prin rezultatele bune ale echipei: „Obiectivul meu este să îmi ajut echipa să câștige cât mai multe meciuri și să ne batem la primele locuri”.

Prezența Rapidului în Seria a II-a nu îl sperie pe Alin Ghidurea, jucător care a învățat deja lecția predată de Andrei Erimia: „Adversarul contează mai puțin. Important este ceea ce facem noi. Trebuie să pregătim meciul foarte bine și să ieșim cu capul sus de pe teren”.

Întrebat dacă Progresul Spartac poate promova în defavoarea giuleștenilor, tânărul apărător este încrezător, dar rămâne cu picioarele pe pământ: „Da, cred în șansa noastră, deși va fi mult de muncă. Vom lua meciurile pas cu pas și vom vedea ce va fi. Important este să ne antrenăm foarte bine și să creștem de la meci la meci”.

Desființarea echipei a doua a Concordiei Chiajna a surprins pe multă lume. Fiind întrebat despre acest subiect, Alin Ghidurea a avut o reacție fermă la adresa clubului ilfovean: „Desființarea satelitului cred că este un lucru rău, pentru că nu mai au unde să joace rudele, interesele celor din club și jucătorii care cădeau de la echipa mare”.