Al doilea club din Liga a III-a și-a anunțat retragerea din campionat! Dar s-a răzgândit și a jucat!

UPDATE. Chiar dacă pe site-ul de facebook al Primăriei Municipiului Medgidia se anunțase că echipa de fotbal CS Medgidia nu va mai continua, protestând politic față de Jandarmeria Constanța și partidul de guvernare, în cele din urmă, gruparea nu s-a mai retras. Mai mult, CS Medgidia a disputat sâmbătă, de la ora 18:00, meciul cu Sportul Chiscani, din prima etapă, impunându-se cu scorul de 1-0, prin reușita lui Alexandru Muscă, din minutul 30.

După ce Gauss Bacău și-a anunțat retragerea din campionatul Ligii a III-a (DETALII AICI), un alt club nou promovat dă înapoi.

Este vorba despre CS Medgidia, formație ce și-a anunțat retragerea pe contul de Facebook al Primăriei Municipiului Medgidia, în semn de protest față de Jandarmeria Constanța și față de „jocurile politice obscure practicade de PSD”.

Primarul Valentin Vrabie a dorit să tragă un semnal de alarmă cu privire la abuzurile Jandarmeriei și la „comenzile politice”.

Iată comunicatul publicat de reprezentanții municipalității Medgidia:

În semn de protest față de atitudinea Jandarmeriei Constanța, Clubul Sportiv Medgidia anunță retragerea echipei de fotbal din Liga a III- a

Jocurile politice obscure practicate de Partidul Social Democrat atât la nivel național cât și în județul Constanța ating din păcate și domeniul sportiv al municipiului Medgidia.

Clubul Sportiv Medgidia anunță retragerea echipei de fotbal din Liga a III- a, în semn de protest față de acțiunea abuzivă a Inspectoratului de Jandarmi Județean „Mihail Kogălniceanu” Constanța care, prin adresele nr.2198040/22.08.2018 și 2198067/24.08.2018, interzice accesul spectatorilor pe stadionul aflat în incinta Complexului Sportiv „Iftimie Ilisei” Medgidia, la meciurile echipei de fotbal.

Această decizie aberantă reprezintă o premieră în istoria sportului românesc și demonstrează, dacă mai era cazul, având în vedere și incidentele petrecute în data de 10 august 2018, că din păcate, instituțiile statului român au fost transformate în simple arme politice.

Stadionul Complexului Sportiv „Iftimie Ilisei” Medgidia se află pe locul trei în România în ceea ce priveşte numărul de locuri în tribune, 32.700 (după Arena Naţională, cu 55.634 locuri şi stadionul Dan Păltinişanu din Timişoara, cu 32.972) și nu a înregistrat până în acest moment niciun fel de incidente de securitate.

După doi ani de zile de eforturi susținute ale administrației publice locale de a finanța atât actul sportiv cât și reabilitarea Complexului Sportiv „Iftimie Ilisei” dar și ale sportivilor legitimați, care au ajuns la performanțe naționale notabile, astăzi se încercă prin metode obstructive distrugerea acestui domeniu sportiv.

„În calitate de primar al municipiului Medgidia doresc să trag un semnal de alarmă cu privire la abuzurile comise de reprezentanții Jandarmeriei Române și consider că instituțiile abilitate ar trebui să cerceteze modul în care comenzile politice interferează cu aplicarea legislației în vigoare. După zece ani în care orașul Medgidia a fost vitregit de sport, am înființat acest club sportiv în care activează peste treizeci de ramuri sportive. Iar acum, când am ajuns la performanțe, se dorește a se face totul praf. Această situație creată reprezintă o gravă jignire adusă tuturor cetățenilor municipiului nostru” declară edilul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie.