Liberto, campioana primei ediţii a Cupei Liberto la minifotbal

Timp de patru zile, cele doua terenuri sintetice din cadrul Complexului Ciric au gazduit prima editie a Cupei Liberto la minifotbal, competitie organizata de clubul Liberto si Divizia Galactica de Bahlui Iasi, sub egida Federatiei de Minifotbal din Romania.

Extrem de echilibrat, turneul a fost castigat de echipa organizatoare, Liberto, dar nu fara emotii, in conditiile in care atat in faza grupelor, cat si in meciurile eliminatorii campionii s-au intrebuintat serios pentru a se impune, in doua randuri calificandu-se mai departe dupa loviturile de departajare.

In finala competitiei, desfasurata duminica, Liberto s-a impus cu scorul de 2-0 (1-0) in fata formatiei Colosseum 2005, prin golurile marcate de Bogdan Duminica si Alex Tololoi. Liberto este manageriata de Stefan Corneanu, “sufletul” competitiei, cel care s-a ocupat de toate detaliile pentru ca intrecerea sa fie o reusita din toate punctele de vedere.

Trebuie mentionat faptul ca la Liberto a evoluat si primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, o prezenta constanta in campionatul Diviziei Galactice de Bahlui Iasi.

In finala mica, Auto Driver a trecut de Lupii Negri si a intrat in posesia medaliilor de bronz.

La final, echipele clasate pe primele locuri au primit trofee, diplome, mingi si alte multe premii constand in vouchere oferite de catre sponsorii competitiei: Sportys, Take & Eat, Seroussi si Hill Center.

La final, comisia tehnica a competiei a decernat doua premii individuale jucatorilor Vlasian Chelcu (Colosseum 2005 – cel mai bun jucator) si Ionescu Andrei (Liberto – cel mai bun portar). Arbitrii competitiei au fost Corneliu Groza, Marian Nistor si Sorin Nistor.

 

Rezultatele din fazele eliminatorii:
SFERTURI DE FINALA

Liberto – Dinamo 1-1, 4-3 dupa loviturile de la 7 metri
Auto Driver – Athletico 3-2
Lupii Negri – Real Yry Team 3-3, 6-5 dupa loviturile de la 7 metri
Colosseum 2005 – Gufirosa 2-2, 8-7 dupa loviturile de la 7 metri

 

SEMIFINALE

Liberto – Auto Driver 2-2, 2-0 dupa loviturile de departajare
Lupii Negri – Colosseum 2005 1-2

 

FINALA MICA

Auto Driver – Lupii Negri 3-1 (Rusu Florin, Aparaschivei Andrei, Stirbets Ionut, respectiv Alecsa Iulian)

 

FINALA MARE

Liberto – Colosseum 2005 2-0 (Bogdan Duminica, Alex Tololoi)

 

Clasament final: 1. Liberto, 2. Colosseum 2005, 3. Auto Driver, 4. Lupii Negri.

 

Premii individuale:

Cel mai bun portar: Ionescu Andrei (Liberto)

Cel mai bun jucator: Chelcu Vlasian (Colosseum 2005)

 

Declaratii la final:

 

Stefan Corneanu, manager Liberto, organizatorul turneului: “Competitia a fost o reusita din toate punctele de vedere, a fost un turneu bun, util pentru echipele participante, pregatitor pentru noul sezon, participantele si-au putut evalua nivelul si au putut testa jucatorii intr-un cadru organizat, cu putin timp inainte de startul sezonului 2018-2019. Daca la aceasta prima editie am invitat echipe din Iasi, speram ca in anii urmatori Cupa Liberto sa capete un caracter regional si chiar national, cu multe formatii puternice din tara la start”.

 

Paul Costas, presedinte DGB Iasi: “A fost o copmpetitie extrem de utila pentru echipele participante, foarte bine organizata, cu mai putin de doua saptamani inainte de startul editiei a 16-a a DGB Iasi, campionat afiliat la FMR si situat pe primul loc in tara. Ne bucuram ca echpele au acceptat sa joace la aceasta prima editie, au fost prezente la start 20 de echipe care au avut prilejul de a-si verifica potentialul inainte de startul campionatului. Au fost conditii excelente de joc, am avut parte de partide spectaculoase, a fost o atmosfera relaxanta”.

 

Bogdan Duminica, Liberto: “Ne-am dorit un turneu puternic, echilibrat si asa a fost. Am avut parte de o competitie foarte tare, cu meciuri echilibrate. Cu Athletico cred ca a fost cel mai greu, pentru ca a fost meciul decisiv din grupe, apoi cu Dinamo a fost iarasi foarte greu, meci castigat la 7 metri. Am fost placut surprinsi de modul cum au reactionat cei care s-au inscris la competitie. Multumim si sponsorilor, fara de care nu am fi reusit”.

 

Robert Jigoranu, Colosseum 2005: “A fost foarte bine, o competitie utila, avand in vedere ca incepe campionatul peste doua saptamani. Am testat mai multi jucatori si cred ca vom face cateva transferuri pentru noul sezon. Sincer, nu credeam ca vom ajunge pana in finala, avand in vedere ca am avut multe noutati in echipa. In finala am avut probleme cu portarul, s-a accidentat si am fost nevoiti sa introducem un jucator de camp in poarta, iar asta s-a vazut”.