Qaka şi Platini revin la Poli Iaşi

Poli Iaşi a reuşit două mutări spectaculoase în week-end, prin readucerea la echipă a doi jucători determinanţi din sezonul trecut, Kamer Qaka şi Platini.

Qaka a fost cedat definitiv de FCSB, gruparea care îl transfera pe albanezul de 23 de ani în luna mai, pentru suma de 375.000 de euro. Iaşiul va trebui să achite FCSB-ului suma de 200.000 de euro, până în vara anului viitor.

Qaka a semnat în cursul serii de duminică un nou angajament pe trei ani cu Poli, urmând să fie cel mai bine retribuit jucător din lot, cu 10.000 de euro lunar.

Qaka are şanse mari să se regăsească printre titularii lui Poli în meciul cu Concordia Chiajna, de luni seară, mai cu seamă că închizătorul Ionuţ Cioinac este suspendat.

 

A semnat şi Platini

 

O altă mutare importantă reuşită de Poli Iaşi este readucerea mijlocaşului Carlos Almada Soares “Platini”, o piesă determinantă din angrenajul cu care Flavius Stoican a dus Iaşiul în play-off în stagiunea trecută. Platini fusese cedat în vară la echipa iraniană Sanat Naft, dar cum ieşenii nu au primit încă suma de transfer stipulată în contract, 50.000 de euro, Platini şi-a dat acordul să revină în Copou. Acesta a semnat prin fax, duminică şi va face joncţiunea cu foştii colegi după ce va participa la meciurile echipei naţionale a Capului Verde.