Noi medalii pentru halterofilii ieşeni

La Arad au avut loc, recent, finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru seniori şi juniori III (9-12 ani). La seniori au participat 106 sportivi de la 22 cluburi, între care şi doi ieşeni, ambii reuşind să urce pe podium.  

La doar 16 ani, Ionela Atincăi (CS CFR Iaşi), antrenată de Dănuţ Fron, a cucerit 3 medalii de bronz la categoria 69 kg, cu următoarele rezultate: 60 kg la smuls, 76 kg la aruncat şi 136 kg la totalul olimpic.

La categoria 62 kg, ieşeanul Ilie Ciotoiu, care a început halterele la CS CFR Iaşi, dar care a concurat doar pentru CSM Cluj de data aceasta, a cucerit trei medalii de aur şi trei titluri de campion naţional, cu următoarele rezultate: 115 kg la smuls, 145 kg la aruncat şi 260 kg la totalul olimpic.

“Halterofila Ionela Atincăi, la doar 16 ani, a cucerit 3 medalii de bronz într-un concurs la care au participat şi urcat pe podium două mari sportive, fiind vorba de tripla campioană mondială şi europeană de senioare, Loredana Toma, de la CS Olimpia Bucureşti şi de tripla campioană europeană de junioare, Alexandra Alexe, de la CS Dunărea Galaţi”, a declarat antrenorul ceferist ieşean, Dănuţ Fron, care a fost promovat în Colectivul Tehnic al Federaţiei Române de Haltere.

În concursul “Speranţelor Olimpice” au fost înscrişi 60 de viitori campioni, fete şi băieţi, legitimaţi la 16 cluburi din ţară, printre sportivele prezente în competiţie fiind şi Adnana Lungu, de la CFR Iaşi, antrenată de Dănuţ Fron. Ieşeanca a concurat la categoria 44 kg şi a avut un rezultat total de 50 kg.