Simone Tempestini a câştigat Cotnari Rally Iaşi Centenar şi a devenit noul campion naţional al României

Simone Tempestini şi Sergiu Itu au obţinut o victorie categorică în Cotnari Rally Iaşi şi şi-au asigurat matematic titlul cu o etapă înainte de încheierea Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop.

Cei doi, aflaţi la bordul unui Citroen C3 R5, acelaşi cu care concurează şi în World Rally Championship, au avut doar o singură probă din cele 10 în care nu au fost pe prima poziţie, super speciala de la Râpa Galbenă, unde victoria i-a revenit lui Vali Porcişteanu.

Pe finalul rundei de la Iaşi, cei doi nu au mai avut emoţii după ce singurul echipaj care mai rămăsese matematic în lupta pentru titlu, format din Valentin Porcişteanu şi Dan Dobre, aflat pe 2 atât în clasamentul general, cât şi în cel de etapă, a abandonat în penultima probă.

Podiumul a fost completat de campionul naţional en-titre Bogdan Marişca, al cărui copilot a fost de această dată Karoly Borbely, aceştia pilotând un Ford Fiesta R5, iar pe 3 au sosit Gergo Szabo şi Levente Csegzy (Mitsubishi Lancer Evo). Chiar la festivitatatea de premiere din parcul închis s-a produs predarea de ştafetă, de la Bogdan Marişca la Simone Tempestini.

După această etapă, a şasea din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop, în care au câştigat 42 de puncte, Tempestini şi Itu au ajuns să acumuleze 208 puncte în clasamentul general FIA, în timp ce Porcişteanu şi Dobre au 146 de puncte.

La final, toţi piloţii au apreciat ca fiind excelentă calitatea macadamului de la Iaşi, organizarea raliului fiind din nou una de top, cum rar găseşti în România.

COTNARI Rally Iaşi Centenar a fost organizat de XS Motorsport, în parteneriat cu Compania Cotnari – Sponsor Principal, Primăria Municipiului Iaşi, Hotel Internaţional, Ford Iaşi – ATI Motors Holding, cu sprijinul Direcţiei Silvice Iaşi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul de Ambulanţă, Consiliul Judeţean, Prefectura Judeţului Iaşi.