ROMÂNIA U21 A URCAT ÎN FORȚĂ PE PRIMUL LOC

Echipa noastră U21 a obținut o nouă victorie importantă care o apropie tot mai mult de calificarea la turneul final. Acum a urcat pe primul loc al clasamentului grupei și doar patru puncte o mai despart de un asemenea deziderat vechi de aproape două decenii. Pățiți de atâtea ori noi românii în a pierde la final toată agoniseala de până atunci, obținută cu greu, multora ne e teamă să nu se întâmple și acum așa ceva și aproape că nu îndrăznim să visăm. Cu bosniacii, slavă Domnului, nu s-a întâmplat nimic rău, din contră. Mai rămâne peste o lună confruntarea cu Țara Galilor, o echipă scoasă deja din cursă, dar se știe, britanicii tratează la fel orice partidă. Dacă îi batem sau măcar nu pierdem, putem spune că obiectivul a fost atins, căci ultimul meci, cel cu Liechtenstein, nu cred să mai ridice probleme.

Pe stadionul din Ovidiu s-a putut remarca o prelungire a formei bune din această perioadă pe care o traversează echipa lui Mirel Rădoi, începută în urmă cu câteva zile în Portugalia. Absențele apărute în urma acelor eliminări de la Paços de Ferreira nu s-au simțit în vreun fel. Ceea ce înseamnă că există resurse. Continuitatea în rezultate bune vine de fapt mai de departe, de pe vremea lui Isăilă. De altfel, cu mult fair-play, înlocuitorul său a recunoscut meritele tehnicianului brașovean. De asemenea, colecția de evenimente deosebite din jurul acestei reprezentative, precum victorie în deplasare în inferiortate numerică sau apărarea unui penalty în ultimul minut, a fost îmbogățită cu un gol direct din corner, autor Hagi junior, pe terenul unde a crescut ca fotbalist.
Deocamdată să punem punct, încă ținem șampania la frigider și sperăm să o deschidem în seara de 16 octombrie.

Câteva cifre

# A fost meciul 363 (al 157-lea pe teren propriu) al acestei reprezentative U21, al treilea jucat la Ovidiu, obținând a 158-a victorie (a 91-a pe teren propriu). # Prin intermediul acesteia am reușit să înclinăm bilanțul direct cu Bosnia-Herțegovina, având acum trei succese în fața ei, față de două ale ei împotriva noastră, dintr-un total de șase confruntări. # Pentru a 40-a oară echipa noastră U21 a învins cu scorul de 2-0. # Coman și Hagi au ajuns la câte 10 selecții, cel din urmă izbutind și primul său gol la U21. Și ce gol, direct din corner!!! # Și pentru celălalt marcator al nostru, Petre, a fost tot prima reușită. # Două meciuri, două victorii pentru antrenorul Mirel Rădoi, adică 100%.

Caseta meciului

ROMÂNIA – BOSNIA-HERȚEGOVINA 2-0 (1-0)
Ovidiu, 11.09.2018. Preliminariile CE.
Au marcat: Petre (16), Hagi (70). Arbitru: François Letexier (Franța).
ROMÂNIA: Ionuț Andrei RADU (Genoa CFC / Italia) – Radu Ștefăniță BOBOC (Viitorul Constanța) din min.74 Andrei Virgil CIOBANU (Viitorul Constanța), Adrian RUS (Sepsi OSK Sfântu Gheorghe), Alexandru Ștefan PAŞCANU (Leicester City / Anglia), Florin Bogdan ȘTEFAN (Sepsi OSK Sfântu Gheorghe) – Răzvan Constantin OAIDĂ (FC Botoșani), Alexandru CICÂLDĂU (U Craiova 1948 CS) din min.84 Marco DULCA (Swansea City / Anglia) – Dennis MAN (Steaua București), Ianis HAGI (Viitorul Constanța), Florinel Teodor COMAN (Steaua București) din min.68 Alexandru Irinel MĂȚAN (Viitorul Constanța) – Adrian Tabarcea PETRE (Esbjerg fB / Danemarca). Antrenor: Mirel RĂDOI.
BOSNIA-HERȚEGOVINA: Nemanja TRKULJA – Kerim MEMIJA, Marko MIHOJEVIĆ, Stjepan RADELJIĆ, Advan KADUŠIĆ – Marijan ĆAVAR, Stjepan LONČAR (78 Amir HADŽIAHMETOVIĆ) – Mićo KUZMANOVIĆ (59 Hamza ČATAKOVIĆ), Amer GOJAK, Luka MENALO (71 Demir PECO) – Ermedin DEMIROVIĆ. Antrenor: Vinko MARINOVIĆ.