Analiza etapei a 8-a. O rundă prolifică

În ultimul weekend am asistat la etapa cea mai prolifică în goluri de până acum. Trei rezultate la rând de 3-2 au reprezentat motorul acestui număr total de 24 de goluri. S-au acordat și cele mai multe penalty-uri de până acum, 8, din care 2 au fost ratate. Deocamdată domnește echilibrul, locurile 1 și 6, adică zona play-off-ului, fiind despărțite de doar 2 puncte.

Toate cele trei meciuri pomenite în care s-au marcat câte cinci goluri au avut desfășurări interesante. Au fost mult peste derby-ul etapei, în care s-au întâlnit probabil echipele pe care cei mai mulți le consideră principalele pretendente la titlu, CFR Cluj și FC Steaua. Gaz Metan arată că startul bun de sezon nu a fost o întâmplare, iar Mihai Teja are stofă de antrenor. La fel și Dan Alexa, care continuă treaba bună la Dunărea Călărași începută în Liga 2. Cât despre derby-ul etapei, nu mai miră pe nimeni când epilogul este un egal. CFR continuă să facă greșeli copilărești din cauza cărora tot pierde puncte și prestigiu.

Sepsi continuă să fie revelația de până acum, iar la Chiajna n-a izbutit doar primul său succes în deplasare din acest sezon, ci și cea mai categorică victorie a sa în postura de oaspete, de pe prima scenă.

Astra continuă să o bată pe Dinamo pe unde o prinde. La fel se poate spune și despre renașterea lui Alibec (în foto), care nu mai marcase de șapte luni.

Privind clasamentul după a 8-a rundă, în afara echilibrului pomenit la început, se mai poate constata că acesta are la coadă cele două echipe din Ilfov. Dacă și la final va rămâne așa, cu siguranță că nu s-ar produce cea mai mare tristețe între microbiști. Mai este însă mult până departe, totodată ambele echipe s-au arătat până acum capabile să se salveze.

Cifre
# După ce o tot bate pe Dinamo de ceva timp, Astra a întors balanța cu alb-roșii, din 33 de partide având acum 12 victorii față de cele 11 ale dinamoviștilor, de 10 ori terminând egal. A devenit una dintre puținele echipe care are bilanț pozitiv cu Dinamo.
# CFR și Steaua au ajuns la al 20-lea egal pe prima scenă.
# Tot CFR i-a marcat Stelei al 50-lea gol direct.
# Sepsi a bătut pentru prima oară pe Concordia.
# La Mediaș, U Craiova 1948 CS nu are nicio victorie, în cele 4 jocuri disputate acolo, doar 2 egaluri sunt singurele sale rezultate care nu sunt negative.
# FC Voluntari a rămas fără victorie în calitate de gazdă cu FCP Iași și după a 6-a confruntare în această postură. Doar de 2 ori nu a pierdut, când a terminat la egalitate.
# FCP Iași a urcat pe locul 47 în clasamentul all-time, depășind pe Victoria București, iar Sepsi pe 71, depășind pe CA Câmpulung Moldovenesc.
# Gorobsov (Concordia) a ajuns la meciul 100.
# Au fost 4 debutanți: Gavîrliță (Astra), Fabbrini (FC Botoșani), Țenea (Dunărea) și Armaș (FC Voluntari).
# Primul gol pentru Cioinac și Mihăescu (ambii FCP Iași).