Analiza etapei în Liga I: 300 Gheorghe Mulțescu

Dinamo a fost încă o dată marea perdantă a acestei etape, în fața unei echipe, FCP Iași, care a jucat destul de relaxat. În urma acestui rezultat, antrenorul bucureștean Florin Bratu a fost înlăturat, în loc venind Claudiu Niculescu.

Steaua, cu destule lacune în joc, a învins-o pe Dunărea Călărași mult mai greu decât arată scorul. Stângăcia lui Ispas, penibilă pentru un jucător de prim eșalon, a facilitat acest succes roș-albastru.

Fără Mitriță, U Craiova 1948 CS a jucat neașteptat de bine și a învins Viitorul mai ușor decât o arată scorul.

A patra înfrângere consecutivă pentru Hermannstadt și o victorie fără glorie pentru CFR Cluj. De echpa sibiană chiar nu mi-e milă că joacă la Târgu Mureș meciurile de-acasă. Este consecința din fotbalul românesc când se pune căruța înaintea cailor. Nu este nici prima, nici ultima care procedează astfel, adică promovează la „merge și așa”, fără a avea grijă mai întâi de propria bază materială.

Debut cu dreptul pentru Dorinel Munteanu la revenirea sa pe o bancă a Ligii I. Însă niciodată nu m-au impresionat victoriile astea de început, atunci când, așa cum spune acel limbaj de lemn, „s-a creat un șoc la echipă”. Mai încolo se vor vedea cu adevărat beneficiile sau rateul unor asemenea schimbări. Victoria însă e binevenită pentru Concordia, o echipă care suferea din lipsa punctelor.

Sepsi a început să aibă rău de înălțime, fiind aproape de o contraperformanță în fața „lanternei”. Nici egalul nu-i o mare performanță, dar fiind obținut în ultimul minut, a avut o altă greutate.

Astra rămâne în continuare invincibilă, ba chiar a realizat o victorie solidă, în fața unei echipe incomode. Echipa lui Gheorghe Mulțescu arată foarte bine. Pentru tehnician a fost un meci special, al 300-lea pe prima scenă.

Cifrele etapei
# Și după al 6-lea joc în Copou, Dinamo a rămas fără victorie în fața noii echipe ieșene.
# Cu prilejul acestui meci, Dinamo a suferit cea de-a 500-a înfrângere pe prima scenă.
# Astra a marcat golul 650 pe prima scenă.
# Victorie reconfortantă pentru Gheorghe Mulțescu care s-a aflat la al 300-lea său meci ca antrenor principal pe prima scenă (al 29-lea antrenor care a depășit această ștachetă), marcându-se totodată și al 400-lea gol în aceeași calitate.
# D. Nistor (Dinamo) s-a aflat la meciul 250 în prima ligă.
# Debut: Gadze (FC Voluntari), Karaboué (FC Botoșani), Zoua (Astra) și Ivanov (Gaz Metan). Așadar, toți străini.
# Primul gol în România pentru Bahamboula (Astra).