Analiza etapei a 10-a din Liga I. O simetrie a penuriei

La sărăcia de goluri care a fost în această etapă nu merită un exces de cuvinte.

Cele mai multe mai multe goluri, 4, s-au marcat la singura victorie din deplasare, cea a Stelei la Sibiu. Chiar dacă joacă prost, Steaua face ce face și câștigă, distanțându-se pe prima poziție. Însă cele care ar trebui să se lupte cu ea acolo sus joacă și mai prost. Mărturie stă și acest așazis derby al etapei, CFR Cluj – U Craiova 1948 CS, în care a fost zero peste absolut tot. Un meci în care Mitriță ne-a reamintit că fotbalul este frate cu rugbyul, prin ratarea unui nou penalty, de data aceasta execuția sa de la punctul cu var fiind ca gestică identică cu o transformare perfectă între buturi!

Așadar, în afara meciului de la Sibiu, putem spune că am avut parte de o simetrie a penuriei: câte doi de 0-0 și 1-1, și alți doi de 1-0, la cei din urmă ambii cu goluri marcate la epilog, dincolo de minutul 90. Să nu uităm și cele două ratări de penalty-uri, cea amintită a lui Mitriță și o alta mult mai … decentă, a lui M. Constantin (Gaz Metan). De asemenea, după această etapă s-a mai dus un „zero”, cel din dreptul înfrângerilor Astrei, mai rămânând doar unul singur, la victoriile Voluntariului.

Cifre

# Meciul 50 pe prima scenă pentru Sepsi.
# Nu mai puțin de patru jucători care au ajuns la 50 de meciuri în Liga I: Gomelt (Dinamo), Sato (Sepsi), Sin (FCP Iași) și Greab (Concordia).
# Veteranul Prepeliță (Concordia) a marcat al 30-lea său gol în primul eșalon, în timp ce T. Băluță (Viitorul) și Keyta (Dunărea) l-au reușit pe primul.
# Un debut: Abdurahimi (Hermannstadt).

În foto este probabil viziunea lui Mitriță în momentul când a executat penalty-ul din Gruia.