Alergătorii MIB 2018 nu mai dau ocol Arenei Naționale

Organizatorii de la Bucharest Running Club au anunțat că traseul Maratonului Internaţional Bucureşti (MIB), care va avea loc duminică, 14 octombrie, a fost modificat. Astfel alergătorii nu vor mai da ocol Arenei Naționale fiindcă în aceeași zi, de la ora 16.00, acolo se va disputa meciul de fotbal România – Serbia contând pentru Ligia Naţiunilor.

Preşedinte al Asociaţiei Bucharest Running Club, Valeria Răcilă van Groningen a lămurit situația: “A trebuit să modificăm traseul maratonului din acest an datorită meciului România-Serbia, care se va disputa de la ora 16.00. Iar spectatorii vor avea acces pe stadion cu două ore înainte. Nu am vrut să riscăm şi a trebuit să modificăm traseul. Nu se va mai alerga în jurul stadionului. Dar am găsit distanţa necesară pentru 42 de kilometri. E un traseu plat. Sper să avem şi de această dată nou record de cursă”.

Valeria Răcilă van Groningen a precizat că la toate cursele ediţiei cu numărul 11 a Maratonului Internaţional Bucureşti vor partipa circa 19.000 de alergători.