Ieșeanul Vlăduț Simionescu s-a clasat pe locul 5 la Grand Prix-ul de judo de la Cancun, Mexic

Judoka ieșean Vlăduț Simionescu (categoria +100 kg) s-a clasat pe un merituos loc 5 la Grand Prix Cancun 2018, în Mexic. Acest loc 5 ocupat la Cancun i-a adus lui Vlăduț Simionescu 252 de noi puncte în clasamentul categoriei +100 kg, judoka ieșean urcând pe locul 35 în ierarhia mondială.

În turul 2, Vlăduț Simionescu a pierdut la mare luptă în fața brazilianului David Moura, numărul 4 mondial, fiind nevoit să intre în recalificări. ”În ultimele 15 secunde din meci, pe o schimbare de priză care m-a lăsat descoperit, am fost aruncat de Ippon”, a explicat judoka ieșean. În recalificări, Vlăduț a dat peste numărul 5 mondial, polonezul Maciaj Sarnacki, pe care l-a învins prin wazari, după ce s-a ajuns la golden score.

În meciul pentru bronz, Vlăduț Simionescu a pierdut în fața rusului Bashaev, numărul 20 mondial, vicecampionul european en-titre.

”Am avut un meci greu cu rusul Bashaev, extrem de solicitant datorită adversarului puternic, dinamic și foarte incomod, nu degeaba este actualul vicecampion european de seniori. Astăzi a fost mai bun decât mine, dar sunt încrezător. Următoarea confruntare va arăta diferit pentru că știu unde și ce am greșit.
Una peste alta, a fost un concurs bun, cu patru meciuri foarte tari, cu adversari de top. Am reușit un loc 5 muncit, am acumulat 252 de puncte și am urcat de pe locul 45 înapoi în primii 35 de sportivi în clasamentul mondial”, a scris Vlăduț Simionescu imediat după turneu pe contul său de socializare.

Vlăduț, care a făcut deplasarea în America cu bani obținuți din sponsorizări, a ținut să le mulțumească tuturor celor care l-au sprijinit: ”Mulțumesc încă odată partenerilor Centrul Medical Preventis, Vivertine, Weider și celor care au fost alături de mine și m-au sprijinit pentru a putea ajunge la acest turneu. Nu aș fi reușit fără voi”.

Sportivul de la CS Politehnica Iași spune că nu a fost contactat de nimeni de la Federația Română de Judo. ”Nu m-a întrebat nimeni nimic, nu am primit niciun telefon, nu m-a felicitat nimeni. Probabil acest loc 5 este un rezultat slab pentru ei. Eu îmi văd în continuare de antrenamentele mele și îmi voi urma visul, acela de a ajunge la Olimpiadă și de a urca pe podium la Jocurile Olimpice”, a concluzionat Simionescu.