Reacția conducerii din Copou după incidentul dintre Andrei Cristea și Panțîru

Antrenorul Politehnicii Iași, Flavius Stoican, a decis să nu-i ia în lotul pentru meciul din deplasare cu CFR Cluj pe doi dintre titularii echipei, căpitanul Andrei Cristea și fundașul stânga Ionuț Panțîru. Cei doi au avut un schimb dur de replici în vestiar, înaintea unui antrenament, iar tehnicianul a ținut să le ofere ambilor o lecție și i-a lăsat în afara lotului pentru partida din Gruia.

Cei doi jucători implicați în conflict au acceptat să vorbească cu ”ProSport” despre cele întâmplate în vestiar.

”A fost un conflict verbal între noi, care s-a consumat repede și s-a stins. Totul a pornit de la faptul că eu i-am atras atenția lui Panțîru înaintea meciului cu Viitorul asupra unui aspect. El a reacționat verbal cand i-am reamintit, în vestiar, iar de aici a izbucnit incidentul. Nu a fost nicio bătaie. Decizia de a rămâne acasă a fost a lui Flavius și o respect”,  declarat Andrei Cristea pentru ProSport.

”Totul a pornit de la o dispută verbală între mine și Andrei Cristea la meciul cu Viitorul. Lui Andrei i s-a părut că i-am răspuns urât, iar după zilele libere avute mi-a reproșat acest lucru în vestiar, pe un ton mai agresiv. L-am rugat să-mi vorbească frumos, iar de aici a început conflictul”, a fost poziția lui Ionuț Panțîru.

 

”S-au contrat ca doi cocoși, dar se întâmplă multe din astea într-un vestiar”

 

Oficialii clubului ieșean consideră că Flavius Stoican a luat decizia corectă.

”Flavius a luat decizia corectă în cazul celor doi jucători. Nu a fost nimic grav, se întâmplă foarte multe astfel de incidente într-un vestiar, la fiecare echipă, dar antrenorul trebuie să ia o decizie. Îi dau credit lui Flavius, cred că a luat decizia bună. Dacă eram în locul său, la fel aș fi procedat”, a declarat directorul sportiv Tibor Selymes.

De aceeași părere este și președintele Comitetului Director, Leonid Antohi. ”Stoican e șeful în vestiar, iar dacă se întâmplă ceva acolo, el trebuie să ia o decizie. Atmosfera este bună la nivelul vestiarului și de aceea consider că Flavius a procedat corect lăsându-i acasă pe cei doi jucători. Nu a fost nimic grav, cei doi s-au contract ca doi cocoși, dar antrenorul trebuie să dea un exemplu și celorlalți jucători că este nevoie de disciplină”, a spus Leonid Antohi.

La rândul său, președintele executiv Adrian Ambrosie a declarat că incidentul nu a fost atât de serios.

”Nu s-a ajuns la bătaie între cei doi, așa cum am auzit. Și-au spus câteva cuvinte pe un ton mai ridicat, apoi s-au aprins un pic, dar totul s-a aplanat rapid, iar cei doi și-au cerut scuze ulterior. Se întâmplă astfel de dispute în vestiarele tuturor echipelor”, a comentat Adrian Ambrosie.