Craiova a învins pe FCSB după o pauză de 16 ani

Chiar în ziua în care a murit Ilie Balaci, Universitatea Craiova a reușit să câștige cu 2-1 (0-1) în fața FCSB. Golurile Craiovei au fost marcate de Elvir Koljic (min. 50), după o pasă a lui Bărbuț, şi Matteo Fedele (72), cu un șut din afara careului. Pentru FCSB a înscris Renato Kelic, autogol în minutul 8, după o minge respinsă de Pigliacelli în faţă la un şut al lui Coman.

Disputa a fost controlată de FCSB în primul mitan, însă după pauză formația din Bănie a preluat inițiativa. În minutul 87, Cristian Bălgrădean a apărat un penalty executat de Koljic, acordat după un henţ în careu al lui Junior Morais, care a fost eliminat. În prima repriză, în minutul 40, portarul FCSB a avut nevoie de îngrijiri după ce a fost lovit în cap de o monedă aruncată din tribună.

Înainte de meci, suporterii Craiovei i-au adus un omagiu lui Ilie Balaci, răpus de un atac cerebral la vârsta de 62 de ani. Fanii au aprins lumânări pe esplanada din fata arenei. Pe ecranele din stadion s-au prezentat în ora dinainte de startul jocului imagini cu Ilie Balaci. În sectorul oficial al arenei, a fost lăsat un scaun liber pe care a fost pus un tricou cu numărul 8 şi au fost aprinse candele.

Înainte de meci, spectatorii, precum și fotbaliștii și oficialii de la CSU și FCSB au ținut un moment de reculegere. Oamenii din tribună au aprins luminile telefoanelor mobile, iar cei de pe gazon, inclusiv componenții brigăzii de arbitri au purtat banderole negre și tricouri negre cu o fotografie a lui Ilie Balaci. Şi fanii FCSB care sunt prezenţi pe stadion au scandat numele lui Balaci şi au respectat momentul de reculegere.

În minutul 8, Kelic și-a înscris un autogol… Fanii, care au umplut în totalitate arena din Craiova, au aplaudat şi au aruncat flori pe teren. „Ilie Balaci, de la 8 la infinit”, a fost mesajul afişat de un banner.