Flavius Stoican, cu ochii în lacrimi după moartea lui Ilie Balaci

Antrenorul Flavius Stoican este devastat de durere. Puțină lume știe, tehnicianul Politehnicii Iași este finul de cununie al regretatului Ilie Balaci, iar fiica actualului antrenor al Iașiului a fost botezată de ”Minunea blondă”. Răvășit de durere după aflarea veștii morții marelui Balaci, Flavius Stoican a vorbit cu lacrimi în ochi despre antrenorul și omul Ilie Balaci.

”A fost un om cu suflet mare, a fost omul care m-a plăcut de când aveam 13 ani, iar la 14 ani m-a debutat în fotbalul profesionist. Și-a dorit să ajung un mare fotbalist încă de când aveam 14 ani. Ca om a fost, este și va rămâne nașul familiei mele. Mi-a botezat fetița, fiica mea poartă numele fetei lui, pentru familia mea este o pierdere imensă. Ca antrenor, faptul că la 14 ani m-a debutat în fotbal a contat enorm și îl voi respecta toată viața mea, chiar dacă el este acum acolo sus și ne veghează pe fiecare. A fost și trist în multe momente, pentru faptul că noi, cei din generația pe care ne-a antrenat, nu ne ridicam la nivelul lui. Și asta pentru că nu aveam cum. El a fost mult prea mare și era greu să jucăm ca el”, a declarat Flavius Stoican, care a dezvăluit ce dar de suflet a primit din partea nașului său Ilie Balaci la nuntă: ”A avut un suflet uriaș. Cadoul său de nuntă pentru noi a fost o casă. A fost prima casă a noastră. Vă dați seama ce suflet imens avea. Îmi este greu să-mi găsesc cuvintele. Pentru mine va rămâne unul dintre cei mai importanți oameni de pe acest pământ”.

Antrenorul Iașiului a subliniat că Ilie Balaci își dorea foarte mult ca jucătorii pe care îi antrena să fie o familie în afara terenului.

”Îmi amintesc că atunci când câștigam un meci ne strângea pe toți și mergeam la petrecere, în cadru organizat. Numai să ne simțim bine. Voia ca și în afara terenului să fim o familie. Toate acestea m-au ajutat și mă ajută și acum în ceea ce vreau eu să fac ca antrenor. În timpul liber era foarte apropiat de noi, iar în timpul meciurilor își dorea să jucăm ca el. Dar era imposibil. A fost cel mai mare fotbalist român, alături de Hagi și Dobrin”.

Stoican crede că în aceastăă seară jucătorii de la CSU Craiova vor avea o ambiție în plus să câștige în fața lui FCSB: ”Sunt convins că diseară jucătorii de la CSU vor avea o evoluție foarte bună, în special se vor gândi la faptul că de acolo de sus îi va urmări Ilie Balaci. Toți cei de pe teren vor avea o ambiție suplimentară, iar suporterii din tribune vor cânta neîncetat, cu siguranță”.