Adrian Ambrosie: ”O victorie cu Hermannstadt Sibiu ar putea fi începutul unei noi serii de victorii pentru Poli”

Poli Iași a ratat o șansă uriașă de a obține cel puțin un punct pe terenul campioanei CFR Cluj. Elevii lui Flavius Stoican au cedat la limită în Gruia, scor 0-1, vineri, în cadrul etapei a 12-a a Ligii I, într-un meci în care campionii au tras cu dinții în final de avantajul fragil de pe tabelă, luat încă din minutul 19.

Ieșenii și-au masat adversarul în propria jumătate în repriza a doua, dar fără să-și creeze situații clare de a marca, astfel că CFR Cluj și-a atins scopul, impunându-se în cel mai pur stil ”italienesc”.

Ieșenii sunt conștienți că au ratat o șansă imensă de a obține un rezultat favorabil în Gruia și regretă că nu au intrat mai cu curaj în teren încă din start, în fața unei campioane ce a dat senzația că poate fi bătută.

”E frustrant să pierzi nemeritat al treilea meci la rând, dar acum este important să strâgem rândurile și să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut în continuare. Echipa a jucat bine la Cluj, în special în repriza a doua, am dominat campioana de o manieră categorică în partea a doua a meciului, dar din păcate nu am obținut niciun punct. Parcă i-am respectat prea mult pe cei de la CFR, parcă jucătorii noștri au intrat cu teamă în teren. I-am văzut și pe băieți afectați după acest joc, au conștientizat că au ratat o șansă mare de a bate campioana chiar pe terenul ei. Cu toții au spus că dacă ar mai juca acum cu CFR, ar câștiga fără probleme la cum a arătat echipa clujeană în meciul de vineri. Din păcate, ei au rămas cu punctele, noi doar cu regretul că puteam mult mai mult. De mult timp nu am văzut campioana înghesuită în propriul teren ca în meciul cu noi”, a declarat președintele executiv Adrian Ambrosie.

Acesta nu crede că Poli este în criză și este convins că o victorie cu Hermannstadt Sibiu, vineri, în ultimul meci al turului sezonului regulat, ar putea fi începutul unei noi serii de victorii pentru Poli.

”Nu consider că suntem în criză. Chiar dacă am pierdut ultimele trei meciuri, jocul echipei a fost bun și foarte bun pe alocuri. Am pierdut în prelungiri la Mediaș, iar cu Viitorul și CFR Cluj am dominat clar în repriza secundă, dar din păcate nu am obținut niciun punct. Înaintea acestei serii de trei eșecuri am avut trei victorii și eu cred că putem relua acea serie invincibilă. Vineri, jucăm în Copou cu Hermannstadt Sibiu și o victorie poate însemna începutul revenirii noastre. S-ar putea vorbi despre o criză doar dacă nu batem acasă echipa din Sibiu, ceea ce nu luăm în considerare”, a completat Ambrosie.