Flavius Stoican: ”O victorie cu Sibiul ne menține în lupta pentru play-off”

Venită după trei înfrângeri consecutive, Poli Iași nu-și mai poate permite pași greșiți în urmatoarele confruntări de pe teren propriu, pentru a ține aproape de zona play-off. Ieșenii pornesc cu prima șansă în fața echipei lui Vasile Miriuță și speră să obțină cele trei puncte, pentru a încheia prima parte a campionatului la o distanță cât mai mică de locul 6.

De altfel, antrenorul Flavius Stoican a subliniat importanța celor trei puncte la conferința de presă în care a prefațat întâlnirea cu nou-promovata Hermannstadt Sibiu.

”Trebuie să câștigăm acest meci. Vreau să facem un joc bun, dar să fim și eficienți. Jocul nostru din ultimele meciuri îmi dă speranțe, băieții îmi dau speranțe, pentru că îi văd montați și determinați să facă o partidă mare. Avem nevoie de puncte, pentru a ne menține în lupta pentru play-off. Această victorie ar însemna mult pentru moralul nostru înaintea meciurilor care urmează, pentru că ne așteaptă o săptămână foarte grea, cu trei meciuri pe teren propriu. Întâlnim o echipă care a produs și surprize, care nu demult a reușit să obțină un rezultat de egalitate pe terenul celor de la Craiova, dar trebuie să fim conștienți cu toții că victoria este foarte, foarte importantă pentru noi. Nu va fi ușor, chiar dacă pornim favoriți și jucăm bine acasă, trebuie să fim lucizi în fața porții, să eliminăm greșelile care apar în timpul unui joc. Chiar dacă sunt greșeli mărunte, ele pot face diferența”, a declarat antrenorul Flavius Stoican.

Tehnicianul Iașiului și-a amintit de prima confruntare cu Vasile Miriuță, pe vremea când actualul antrenor al Sibiului pregătea Ceahlăul Piatra Neamț.

”Când am debutat la Dinamo, Vasile Miriuță era la Piatra Neamț și am terminat la egalitate în Ștefan cel Mare, 1-1. Vasile e un antrenor care își pune amprenta asupra echipei la care vine, le inspiră încredere și entuziasm jucătorilor, este un antrenor care știe să facă o atmosferă plăcută la nivelul lotului. Acum, pentru el este destul de dificil, pentru că a preluat o echipă din mers. Sper să facem un joc bun și să câștigăm. Dacă batem, ne putem apropia de locurile de play-off. Vreau să văd determinare și plăcere din partea jucătorilor mei și să câștigăm, pentru că este un meci foarte important”.

Andrei Sin: ”Trebuie să câștigăm cu orice preț”

La rândul său, fotbalistul Andrei Sin a precizat că echipa din Copou trebuie să câștige cu orice preț întâlnirea cu Sibiul.

”Nu suntem în perioada cea mai bună din punctul de vedere al rezultatelor, dar eu cred că am avut momente foarte bune atât la CFR Cluj, cât și acasă cu Viitorul. Vom întâlni o echipă care va face tot posibilul să obțină un rezultat pozitiv la Iași, dar sunt convins că experiența și valoarea noastră își vor spune cuvântul și vom câștiga. Cele trei puncte sunt foarte importante, pentru că ne-am apropia de locurile de play-off. Trebuie să câștigăm cu orice preț. Credem în continuare în play-off. Dacă vom avea constanță, vom fi acolo”, a punctat jucătorul de bandă stângă Andrei Sin, care în ziua meciului va împlini vârsta de 27 de ani.

Flavius Stoican are întreg lotul valid pentru acest meci. În cursul săptămânii, Qaka și Flores au avut probleme medicale, dar cei doi și-au revenit și sunt apți de joc vineri seară.

Echipa probabilă a Politehnicii: Rusu – Gallego, Mihalache, Frăsinescu, Panțîru – Platini, Qaka, Flores, Sin – Andrei Cristea, Enoh.