Cristi Popovici, element de PR | Gigel Coman, inginer la fabrica

“Start perfect pentru Cristi Popovici la Metaloglobus” | “Cristi Popovici debuteaza cu  victorie la noua sa echipa”

As putea sa continui cu titlurile publicate zilele trecute dupa victoria Metaloglobusului in fata celor de la CS Balotesti insa ar fi nedrept.
Si nu ca as pune la indoiala capacitatea de a fi antrenor a domnului Popovici. Departe de mine acest aspect.

Insa, in contextul in care Cristi Popovici semneaza intelegerea cu Metaloglobus in dupa amiaza zilei de Vineri 26 Octombrie iar meciul are loc Sambata  27 Octombrie, la doar cateva ore, credeti ca tehnicianul poate face minuni? Credeti ca Scoala de Antrenori si experienta dobandita pot pune pe dulapul din sufragerie o bagheta magica cu care poti castiga meciuri?

Sambata, echipa Metaloglobus Bucuresti a fost condusa de pe banca tehnica de Gigel Coman. Ba mai mult, componenta acesteia a fost stabilita tot de Gigel Coman, antrenor secund, si inca jucator activ.

Cristi Popovici a avut decenta de a sta pe banca fara a da nici macar o indicatie tehnico-tactica. Poate doar s-a consultat cu Gigel Coman. Asta in prima repriza, sau mai exact pana la inscrierea golului din minutul 54.
La nici macar 2 minute, Popovici s-a ridicat de pe scaun si a strigat catre unul dintre fundasii centrali. Nu era nevoie. Nu asa iesi in evidenta in ochii sefilor…

A mai avut o “ridicare” spre sfarsitul partidei cand a tipat la centralul partidei. Iarasi nu era nevoie…

Am spus-o si o repet – echipa are nevoie de antrenor atunci cand este in deriva.
Atunci cand marcheaza si conduce pe tabela inseamna ca totul merge bine.
Antrenorul roman este un antrenor de conjunctura.

Este un om care se ghideaza dupa proverbul “La placinte inainte, la razboi inapoi”

Daca echipa pe care o conduce este in avantaj atunci o sa-l vedem pe antrenor agitandu-se, gesticuland, tipand la jucatori, arbitri sau femeia de serviciu. Este in centrul atentiei. Sau acolo isi doreste sa fie.

Cand echipa sa este condusa il vedem adesea resemnat pe banca. Nu mai merge in spatiul tehnic, nu mai vorbeste cu nimeni, nu mai transmite nicio indicatie tehnico-tactica. Nu mai cauta solutii, deja cauta vinovati.
Oare ce transmite jucatorilor? Acelor luptatori care se vad condusi de inamic intr-o lupta sportiva.Oare au nevoie de un conducator care sa le redea increderea si care sa vina cu solutii pentru castigarea meciului?

In timpul actiunilor sportive, sportivii au nevoie de incredere, de sprijin moral, de energie pozitiva si de un conducator care sa le deschida calea mai ales atunci cand adrenalina iti intuneca judecata.
Pe tot parcursul intrecerii dar mai ales atunci cand sportivilor le este greu…

 

 

 

Cristian Manea

cristian.manea@100sport.ro
Facebook – Cristian Manea