Opinie / Daniel Nazare despre Rednic: Antrenorii, bată-i vina? Pe cine dăm vina?

A plecat Zidane în vară, a venit Lopetegui, care între timp s-a dus și el, venind Solari și, probabil, Roberto Martinez sau Jose Mourinho. Cică varianta Conte a căzut. Niciunul nu a dat vina pe celălalt că lucrurile au mers prost sau așa cum nu trebuia. Nu și la noi, în fotbalul autohton, unde Bratu e de vină că lucrurile au mers prost, susține Rednic. Când pleacă Rednic, vine Andone sau Miriuță care spune cam ce a zis Rednic despre Bratu și tot așa.

Dacă extrapolăm la societatea românească, așa e și în politică. Fiecare guvern invocă „greaua moștenire”, pentru a putea trece timpul. Așa e și în fotbal. Dacă lucrurile merg prost, e de vină Dică, dacă merg bine e bun Dică. Uitați-vă la echipa națională, Daum sau Contra, e tot același lucru, aceleași rezultate, însă respectul există. Ca să nu mai spun că actualul selecționer a păstrat la FRF multe dintre metodele vechiului antrenor, introduse de neamț la prima reprezentativă, de la monitorizare video până la ședințe de pregătire și principii de joc. Ceea ce nu e rău, e chiar bine.

Am văzut că suporterii sunt supăraţi şi au tot dreptul. Singurul lucru cu care nu sunt de acord este faptul că Negoiţă este contestat. Ştiţi foarte bine că nu îmi este foarte drag, dar el a asigurat un buget foarte bun pentru această echipă. Nu el a făcut transferurile, nu el a făcut pregătirea, tot ce a ţinut de el, a făcut

Mircea Rednic, după Concordia-Dinamo 0-0

La noi dacă Rednic, facem un exercițiu de imaginație, bătea cu 3-0 la Chiajna, metodele lui de antrenament erau mai bune și se lăuda singur. Așa, când nu ies rezultatele, dai cu noroi în alții. Dacă avem memoria bună, ne aducem aminte că așa făcut la fiecare episod al venirii la Dinamo. Dacă va retrograda va da vina pe arbitraj și pe Negoiță, niciodată pe el. Când auziți primul antrenor din Liga 1 care va recunoaște că a comis o eroare tactică, să mă anunțați și pe mine. Până atunci avem licența Pro, ne lăudăm că știm limbi străine dar dacă scriem numele celui mai important dramaturg englez lipim vocala de vocală și consoana de consoană.

Din păcate licența Pro nu măsoară bunul simț, caracterul sau tupeul. Și, probabil, nu o va face niciodată. Iar Mircea Rednic nu e decât un nou Gigi Becali, cu limbaj elevat dar fără niciun respect pentru meseria de antrenor. Doar el e deștept, alții sunt nepregătiți. Eu zic să-i facem o farsă și să-l propunem la națională, iar pe Cosmin Contra să-l dăm afară cum l-a dat Negoiță pe Claudiu Niculescu. Pe pariu că în 5 minute e în birou la Răzvan Burleanu?

—————————————————————————————————————————

Daniel-Andrei Nazare

senior-editor 100% Sport

twitter: danielnazare

facebook: Daniel Nazare

e-mail: daniel.nazare@100sport.ro

—————————————————————————————————————————