Rus riscă excluderea din lotul Politehnicii după intrarea incalificabilă la Mihăilă

Laurențiu Rus a devenit ținta a numeroase atacuri din partea oamenilor de fotbal și a suporterilor după intrarea violentă asupra lui Mihăilă, în meciul disputat vineri seară, în Copou. Nu doar suporterii olteni, ci și cei ai Iașiului cer pe rețelele de socializare excluderea din lot a lui Rus pentru gestul care i-a pus în pericol viața tânărului fotbalist al Craiovei.

Conducerea clubului ieșean a anunțat prin vocea directorului general Horia Sabo că Laurențiu Rus va plăti pentru gestul său.

”Gestul lui Rus este reprobabil. Este în dezacord cu ceea ce cred eu despre fotbal, despre sport. Sigur, vor fi luate măsuri împotriva lui. Consecințele le-am văzut. Vreau mai întâi să vorbesc cu mai multe persoane care se pricep la fotbal, care cunosc foarte bine fenomenul, pentru a-mi da seama dacă a existat intenție sau nu. Dacă a existat intenție, atunci va plăti pe măsură. Dar chiar dacă nu a fost intenție, măsuri oricum vom lua”, a declarat Horia Sabo.

În plus, clubul ieșean a postat pe site-ul oficial un comunicat prin care anunță că este dispus să susțină financiar recuperarea post-traumatică a fotbalistului Craiovei.

”Clubul de fotbal CSM Politehnica Iași își exprimă regretul față de incidentul petrecut în minutul 10 al întâlnirii Politehnica Iași – CS Universitatea Craiova, care a dus la accidentarea jucătorului Valentin Mihai Mihăilă.

Clubul de fotbal CSM Politehnica Iași își exprimă regretul față de incidentul petrecut în minutul 10 al întâlnirii Politehnica Iași – CS Universitatea Craiova, care a dus la accidentarea jucătorului Valentin Mihai Mihăilă.

 

Dincolo de rivalitatea din teren, fotbalul este totuși un sport și considerăm că asemenea acțiuni nu-și au locul  într-o dispută sportivă. De acest lucru este conștient și jucătorul echipei noastre, Laurențiu Rus, autorul atacului care a dus la accidentarea adversarului său, care a petrecut noaptea trecută la spitalul în care se făceau investigațiile medicale asupra jucătorului craiovean.

 

De asemenea doctorul formației noastre, Andrei Tohăneanu, a fost prezent la Spitalul de Urgențe pentru a fi aproape de jucătorul accidentat.

 

Pe această cale conducerea clubului nostru își manifestă disponibilitatea de susținere financiară în vederea activității de recuperare post traumatică a jucărorului Mihăilă”, se precizează în comunicatul semnat de directorul general Horia Sabo.