Adrian Ambrosie: ”Dacă vom juca cu FCSB așa cum am făcut-o la Giurgiu, nu putem scăpa victoria”

Poli Iași a pus punct crizei de rezultate din ultima perioadă printr-o victorie uriașă obținută în fața Astrei, la Giurgiu. Succesul a venit într-un moment de cumpănă nu doar pentru echipă, ci și pentru antrenorul Flavius Stoican, care anunțase înaintea partidei că se va pune la dispoziția conducerii în cazul unui rezultat negativ. Reacția elevilor săi a fost pe măsura așteptărilor, iar echipa din Copou a reușit la Giurgiu cel mai bun meci din acest sezon.

Poli a avut o evoluție solidă încă din startul partidei, a stat sus, și-a creat ocazii și nu a căzut la pauză după acel final de repriză de coșmar, când Astra a înscris la doar câteva momente după eliminarea lui Andrei Sin.

Poli a avut o reacție de echipă mare în repriza secundă, a crezut în șansa ei și a reușit să întoarcă în câteva minute soarta unui meci ce se profila a fi de coșmar după cele întâmplate în finalul primei părți. A fost un meci perfect, în special cel din repriza secundă și ”o victorie de pus în ramă”, așa cum au catalogat-o mulți.

Președintele executiv al Politehnicii, Adrian Ambrosie, este de părere că acest succes cu Astra poate însemna începutul ascensiunii Iașiului către zona play-off-ului.

”Am obținut o victorie foarte importantă, venită într-un moment în care aveam nevoie ca de aer de cele trei puncte. Echipa a jucat foarte bine și ținând cont de condițiile în care am câștigat, revenind de la 0-1 cu un om în minus, pot spune că a fost unul dintre cele mai bune meciuri ale sezonului. Echipa a arătat maturitate, caracter, determinare. Dacă vom arăta astfel și în meciul cu FCSB, sunt sigur că nu ne poate scăpa victoria”, a declarat președintele executiv Adrian Ambrosie, care este optimist în privința parcursului ulterior al echipei: ”Cu două victorii în următoarele două meciuri de pe teren propriu, cu FCSB și Sepsi, reintrăm în grafic și ne putem gândi din nou la play-off. Este o victorie care ne poate descătușa și poate aduce o serie de rezultate foarte bune. Avem un culoar bun până la final și sunt convins că dacă vom trece cu bine de FCSB, nu vom mai pierde niciun meci până la sfârșitul acestui an”.