După meciul cu Lituania. Rezultat irelevant, concluziile vin abia după Podgorica

România a învins Lituania, așa cum era normal. A fost scor de forfait, reprezentativa noastră nemaireușind o victorie la o diferență de 3 goluri în sus de la acel 5-0 de la Erevan, de-acum doi ani, singurul rezultat mai de Doamne ajută din perioada Daum. E adevărat, cu excepția a 10-15 reprize din prima repriză, după ce a deschis scorul, echipa noastră națională a zburdat. Mai multe însă nu merită evocate pentru că adversarul a fost unul modest și fără a mai avea vreo miză. De aceea orice rezultat în afara victoriei ar fi însemnat un eșec pentru echipa lui Contra. Cu adevărat evaluări și sper laude vor veni abia după ultimul meci al anului și în același rând al acestei noi competiții, cel de la Podgorica, care va însemna un examen cu adevărat serios, Muntenegru fiind o rivală dificilă pentru prima poziție în grupă. Căci Serbia nu mai poate pierde prima poziție.

Caseta

Ploiești, 17.11.2018: ROMÂNIA – LITUANIA 3-0 (1-0) Liga Națiunilor UEFA

Stadion: „Ilie Oană”. Spectatori: cu porțile închise. Arbitru: Marco Guida (Italia). Eliminare: Novikovas (88).

Au marcat: Pușcaș (7), Keserü (47), Stanciu (65).

ROMÂNIA: Anton Ciprian TĂTĂRUȘANU (FC Nantes / Franța) – Romario BENZAR (Steaua București), Cristian Ionuț SĂPUNARU / cpt (Kayserispor K / Turcia), Cosmin Iosif MOȚI (Ludogoreț Razgrad / Bulgaria), Nicușor Silviu BANCU (U Craiova 1948 CS) – Paul Viorel ANTON (Krîlia Sovetov Samara / Rusia) – Alexandru Mihăiță CHIPCIU (Sparta Praha / Cehia) înloc.65 Ciprian Ioan DEAC (CFR Cluj), Nicolae Claudiu STANCIU (Sparta Praha / Cehia) înloc.72 Alexandru CICÂLDĂU (U Craiova 1948 CS), Claudiu Andrei KESERÜ (Ludogoreț Razgrad / Bulgaria) înloc.68 Ianis HAGI (Viitorul Constanța), Alexandru Iulian MAXIM (1.FSV Mainz 05 / Germania) – George Alexandru PUȘCAȘ (US Città di Palermo / Italia).
Antrenor: Cosmin Marius CONTRA.

LITUANIA: Ernestas ŠETKUS – Rolandas BARAVYKAS, Edvinas GIRDVAINIS, Artūras ŽULPA, Egidijus VAITKŪNAS – Domantas ŠIMKUS (65 Vykintas SLIVKA), Modestas VOROBJOVAS – Arvydas NOVIKOVAS, Gratas SIRGĖDAS, Deimantas PETRAVIČIUS (80 Donatas KAZLAUSKAS) – Fiodoras ČERNYCH / cpt (74 Darvydas ŠERNAS).
Antrenor: Edgaras JANKAUSKAS.

 

Câteva cifre

# A fost meciul 694 (al 290-lea pe teren propriu) al echipei naționale, în care a obținut victoria a 308-a (a 176-a pe teren propriu). A 12-a din 13 meciuri în fața Lituaniei.

# A fost al 4-lea meci jucat cu porțile închise (al 2-lea pe teren propriu și tot la Ploiești)

# Marco Guida a fost al 30-lea arbitru italian care a condus 40-a partidă a naționalei noastre având la centru un om în negru provenind din „cizmă”, bilanțul cu aceștia fiind unul favorabil pentru noi, 18 victorii, 10 egaluri și 12 înfrângeri.

# A fost al 9-lea joc disputat de națională la Ploiești, unde rămâne în continuare neînvinsă, cu 7 victorii și 2 egaluri.

# Al 10-lea gol înscris de Nicole Stanciu și primul pentru George Pușcaș (acesta, aflat la primul său meci ca titular și totodată la primul cu miză).

# Ianis Hagi este al 14-lea debutant din era Contra, devenind al 843-lea jucător din istoria echipei noastre reprezentative. De asemenea, prin apariția lui Hagi junior se ridică la șase perechile tată-fiu care au evoluat în echipa națională. Iată care sunt acestea:

Gheorghe (tată) și Ianis (fiu) HAGI

Silviu (tată) și Tiberiu Adrian (fiu) cu Silviu jr. (fiu) LUNG

Niculae (tată) și Ioan Angelo (fiu) LUPESCU

Petre (tată) și Răzvan Gabriel (fiu) MARIN

Răducan (tată) și Cătălin Răducan (fiu) NECULA

Tudorel (tată) și Alin Tudor Adi (fiu) STOICA

După cum se vede, la familia Lung au fost doi fii.