Suporterii Politehnicii Iași îi cer lui Horia Sabo să-și prezinte scuze public

Suporterii ieșeni au ajuns la limita răbdării cu noul asociat al clubului Politehnica Iași. Ultimele declarații ale lui Horia Sabo, care a afirmat că fără ajutorul său jucătorii ar fi fost muritori de foame în acest sezon, au stârnit mânia fanilor echipei din Copou.

În plus, aceștia s-au simțit lezați, ca și jucătorii și ceilalți oficiali ai clubului de altfel, de un mesaj al lui Sabo – ”Dacă vrea un retardat să vină să mă contrazică, să vină tot cu cifre” și îi cer asociatului grupării ieșene să-și ceară scuze în mod public.

Asociația Liga Suporterilor Iași ”Legione Azzura” a remis presei ieșene și naționale un comunicat de presă prin care îi cere directorului general Horia Sabo să-și ceară scuze pentru jignirile aduse. Totodată, cumunicatul a fost trimis și pe adresa clubului Politehnica Iași. Redăm mai jos counicatul în întregime:

 

”Asociaţia LIGA SUPORTERILOR IAŞI ”LEGIONE AZZURA”, cu sediul in IAŞI, înfiinţată conform Hotărârii Judecătoreşti 53/PJ/2005, din data de 25.03.2005 în conformitate cu Ordonanţa Guvernului nr 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, având CIF 17542570,

prin prezenta, luând act de ultimele declarații de presă ale lui SABO HORIA VLAD, cu domiciliul în localitatea BAIA MARE, str. PETRE DULFU NR. 1, AP. 7, Jud. Maramureș, solicită ca cetățeanul SABO HORIA VLADÎȘI CEARĂ SCUZE PUBLICE suporterilor echipei de fotbal CSM POLITEHNICA IAȘI interesați de soarta acestei echipe, declarații ce au adus grave prejudicii și imaginii Orașului Iași și să prezinte LISTA SPONSORILOR și a persoanelor fizice și juridice care au împrumutat clubul și clauzele de restituire a acestora.

Acest cetățean băimărean, născut în Tg. Mureș, se consideră ”salvatorul” echipei de fotbal CSM POLITEHNICA IAȘI, își permite să jignească inclusiv conducerea echipei și jucătorii ce au contribuit la două dintre cele mai mari performanțe ale fotbalului ieșean din istorie (calificare în preliminariile UEFA EUROPA LEAGUE și locul 6 ocupat în Liga 1). Nu credeţi toate idioţeniile, eu am cifre, sunt înregistrate la ANAF. S-au încasat 5 milioane şi ceva de când am venit eu la club şi am cheltuit efectiv vreo 10. De unde? A venit zâna măseluţă credeţi? Notaţi, vă rog! Îmi asum. Dacă vrea un retardat să vină să mă contrazică, să vină tot cu cifre. Dacă nu, rămâne în sfera lipsei de ospitalitate pe care am întâlnit-o de când am venit la Iaşi. Şi nu neapărat la club, ci în general. Se caută nod în papură. Echipa funcţionează, dacă nu veneam eu, nu aveau ce să mănânce, erau muritori de foame, cu Stoican, cu toată lumea, cu Cristea, cu Ambrosie a declarat SABO HORIA VLAD pentru Prosport.

El se afișează cu ”Am adus 386.000 de euro” (sursa Prosport) dar nu spune cât s-a cheltuit de când a ”preluat” clubul și până în prezent cu cele 5 noi persoane aduse în organigrama clubului (salarii, prime, deconturi, cazări, deplasări) dar și cu noii jucători din lot aduși pe ”filiera” T. Selymes: Cobrea, Enoh, Sanoh, Ndongala, Bekui, Mondongu, Mimoun, I. Roșu, Pârvulescu, Aguinaldo, Flores, (salarii, prime, deconturi, cazări, deplasări), dintre aceștia s-au evidențiat doar Sanoh și Flores.   

Înaintea unui meci important, cum a fost cel cu ASTRA Giurgiu și acum urmează cel cu FCSB, în loc să se strângă rândurile și să se creeze o atmosferă propice performanțelor sportive, începem să ne arătam ”mușchii” de parcă ar fi pe propia moșie … ei nici sloganele echipei nu cred că le știu: Uniți Vom Învinge!Parte din oraș, parte din inima ta!Și Eu Iubesc Poli Iași!

Data: 19.11.2018

Semnează Președintele Asociaţia LIGA SUPORTERILOR IAŞI ”LEGIONE AZZURA”, Cătălin Anechitoaie.

 

Lider al Asociației Old Boys Politehnica Iași 1945: ”Limbajul folosit de către directorul general nu face cinste Iașului”

La rândul său, Daniel Talpalaru, liderul Asociației ”Old Boys Politehnica Iași 1945” a declarat: ”Limbajul folosit de către directorul general Horia Sabo nu face cinste Iașului și clubului nostru. Este regretabil că o persoană care se erijează în a fi finanțatorul acestui club jignește un oraș întreg, suporteri, jucători, conducători, jurnaliști și simpli cetățeni până la urmă. Așteptăm ca domnul Horia Sabo să-și ceară scuze public. Îl asigurăm că vom fi alături de echipă în continuare și nu vom lăsa pe nimeni să-și bată joc de această echipă, de acest brand, de aceste culori”.

Foto: gsp.ro