Primarul Mihai Chirica intervine în scandalul de la Politehnica Iași și critică deciziile lui Sabo și Selymesc: ”E o mare prostie! Și îmi asum acest cuvânt”

Primarul Iașiului, Mihai Chirica a reacționat și el îl scandalul de la vârful clubului Politehnica și a declarat că va încerca o mediere în următoarele zile între fosta conducere și noii asociați. Totodată, Chirica a condamnat limbajul folosit de directorul general Horia Sabo, care i-a numit pe ieșeni ”muritori de foame”, precum și decizia de blocare a salariilor jucătorilor.

”Trebuie să înțeleagă toată lumea că Iașiul și ieșenii nu se vor lăsa înșelați de nimeni, niciodată, pentru nimic în lume. Este adevărat că este un scandal în toi la club, eu trebuie să-mi asum un rol pe care și legea și calitatea în general mi-o dă de a media această situație. Să te duci cu piciorul în ușa investitorului în încercarea de a-l determina să plece sau să îl forțezi să aducă nu știu ce bani, nu este cea mai corectă atitudine. Pe de altă parte, să te duci în vestiar și să le spui jucătorilor că voi de astăzi nu mai sunteți plătiți pentru că nu vreau eu, din punctul meu de vedere este o mare prostie. Și îmi asum acest cuvânt! Fobalul nu se joacă de bună voie atunci când este un fotbal profesionist. Acei fotbaliști au o carieră pe care și-o consumă în general de la 19 ani, până la 32 de ani. Dacă el nu-și valorifică în acest interval la maximum potențialul de sportiv profesionist, înainte și după reprezintă doar o persoană care consumă. Și nu produce. Asta vrea fiecare fotbalist profesionist”, a declarat Mihai Chirica, după care a comentat și derapajul verbal al directorului general Horia Sabo: ”Fiecare pasăre pe limba ei piere”.

Primarul Iașiului a adăugat că va încerca să medieze acest conflict în următoarele zile. ”I-am felicitat când au câștigat, nu i-am criticat când au pierdut, dar este nevoie să fie liniște la club. Preferăm să mâncăm mai puțin în liniște decât să se spună că avem buzunarele pline de bani și să fie scandal în club și fără rezultate. Nu există fotbal fără suprteri și fără spectatori. În momentul de față, cu scrisoarea pe care mi-au trimis-o suporterii, cu punctul de vedere trimis de fosta directoare economică de la club, care înainte de a pleca a venit și mi-a lăsat un material pe care am început să-l analizez împreună cu colegii mei specialiști în contabilitate, cu discuțiile pe care le-am avut și cu domnul profesor Antohi, și cu domnul Adrian Ambrosie, și cu antrenorul Flavius Stoican, vom încerca să găsim o cale de a comunica”, a punctat edilul Iașiului.