Comitetul Director al clubului Politehnica Iași cere demisia de onoare a directorului sportiv Tibor Selymes

Comitetul Director a anunțat, prin vocea președintelui executiv Adrian Ambrosie, că așteaptă o demisie de onoare a directorului sportiv Tibor Selymes. În direct la Radio HIT, Ambrosie a declarat că Selymes nu este la prima abatere și de aceea ar trebui să plece din funcție.

”Am discutat situația domnului director sportiv Tibor Selymes în Adunarea Generală a membrilor fondatori și am stabilit că dânsul nu este la prima abatere. În vară, antrenorul Flavius Stoican a avut acea ieșire la conferința de presă tocmai pentru că a simțit că directorul sportiv a trecut peste el în ceea ce privește transferurile de jucători. Asta în condițiile în care antrenorului i se promisese de către directorul general mână liberă la transferuri. Acum, directorul sportiv a recidivat și a ajuns să ia decizii peste Comitetul Director care este forul de conducere al clubului, peste președintele executiv, peste directorul general. De aceea, noi, membrii fondatori ai acestui club și Comitetul Director am decis să-i cerem demisia de onoare a domnului director sportiv Tibor Selymes. Considerăm că în situația dată dânsul nu mai poate continua la club, el fiind răspunzător și pentru atmosfera explozivă de la nivelul vestiarului. Numai Flavius Stoican știe cum a reușit să țină vestiarul în ultima perioadă. Directorul sportiv a făcut o gafă, a decis să blocheze salariile fără să anunțe pe nimeni din conducere, staff-ul sau jucătorii”, a declarat președintele Adrian Ambrosie.

Dovada încasării în avans de către managerul de PR a sumei de 46.000 de lei

ProSport a informat zilele trecute că managerul de PR al clubului, Aurelian Ovidiu Simion, persoană adusă în funcție în această vară de către Hori Sabo, a încasat în avans salariul pe mai multe luni, în octombrie. Astăzi vă prezentăm în exclusivitate și dovada, mai exact cererea aprobată și statul de plată.

Cerere datată 28.09.2018

”Către Conducerea CSM Politehnica Iași

Subsemnatul Simion Aurelian Ovidiu, având funcția de manager PR în cadrul clubului, vă rog respectuos să analizați și să aprobați suma de 46.000 lei, fiindu-mi necesară pentru rezolvarea unor probleme personale de natură medicală, fiind de acord să mi se rețină întreaga sumă din salariu, începând cu luna octombrie 2018 până la plata integrală a sumei mai sus menționată.

Vă mulțumesc anticipat”.

Președintele Ambrosie: ”Poli Iași nu este bancă de credit! Să aducă banii înapoi, iar cine a greșit să plece!

Președintele Adrian Ambrosie a pus piciorul în prag și în cazul lui Aurelian Simion, cerându-i acestuia să returneze de urgență întreaga sumă de bani.

”Legal, nu poți să iei salarii în avans, pentru că nu îți garantează nimeni postul. Pe de altă parte, nu cred că este vorba de salariu, ci de un împrumut. Dacă este vorba de un împrumut, Poli Iași nu este bancă de creditare cu dobândă zero, ci un club care vrea să facă performanță. Îi transmit apăsat managerului de PR Aurelian Simion, eu, președintele executiv al clubului, în numele Comitetului Director, să returneze de urgență suma de bani pe care a încasat-o de la club în avans și să plătească chiria jucătorilor Frăsinescu, Panțîru, Zaharia, Denis Rusu și a celorlalți care riscă să fie evacuați din apartamentele în care stau cu chirie. Să nu-și însușească acești bani, pentru că nu suntem bancă de credit! Dacă se confirmă că au fost luați acești bani, cel care a încasat și cel care a aprobat ar trebui să părăsească de urgență clubul Politehnica Iași, pentru că este o gravă eroare”, a declarat în direct la Radio HIT președintele executiv al Politehnicii Iași, Adrian Ambrosie.

Primarul Mihai Chirica: ”Este ilegal să iei banii în avans”

Și primarul Mihai Chirica este de părere că încasarea în avans a mai multor salarii este ilegală. În direct a Radio HIT, primarul Iașiului a subliniat că cine face astfel de practici nu se pricepe la legi.

”Să iei salariul pe mai multe luni în avans este ilegal. Salariul nu este decât rezultatul prestaței unei munci, care este evaluată pe o perioadă de timp. Eu nu pot să-mi iau indemnizația de demnitar în avans. Că s-ar putea să nu apuc să finalizez statutul de demnitar. Poți să iei un avans pe un contract comercial garantând acel avans sau poți să iei bani de la o bancă, dar nu poți să iei salariul în avans de la club. Nu există noțiunea asta decât în mintea cuiva care nu se pricepe la legi în România. E total greșit și total ilegal”, a declarat Mihai Chirica.