Stoican a răbufnit înaintea meciului cu FCSB! Mesaj dur către noul asociat: ”Vreau liniște! Lăsați-mi jucătorii în pace. Nu-i mai jigniți! „

Antrenorul Flavius Stoican a răbufnit la conferința de presă dinaintea meciului cu FCSB. După două săptămâni de scandaluri la vârful clubului, tehnicianul a cerut liniște din partea conducerii și a lansat un mesaj dur către directorul general Horia Sabo să nu-i mai jignească pe jucători și să le dea salariile, pentru că este un drept al lor.

”Jucăm contra unei echipe cu jucători valoroși, tineri o mare parte dintre ei, dar cu o calitate impresionantă. Sunt convins că vom face o partidă mare, pentru că antrenez jucători pe care îi apreciez foarte mult, care au reușit să opună rezistență FCSB-ului în meciurile trecute. Am alături de mine doi oameni care au fost decisivi cu FCSB în meciurile trecute, Ionuț Panțîru și Andrei Cristea. Am jucători pe care îi văd cum muncesc la antrenamente pe această temperatură, îi văd cât de mult își doresc și văd în ochii lor dorință de a face un meci mare. Toate problemele care s-au întâmplat la echipă în ultima perioadă, toate declarațiile, nu ne-au făcut bine, dar de aceea îi voi respecta toată viața. Jucătorii strâng în ei și vor să demonstreze că indiferent de declarațiile care nu ne fac bine, ei își văd doar de antrenamente și de ceea ce au de făcut pe teren.

 

”Vreau ca fiecare dintre noi, cei care facem parte din acest club, când mergem acasă să ne uităm în oglindă și să vedem ce am făcut bun pentru această echipă. Fără să facem declarații prin presă. Noi, pentru noi. Cum le spun și jucătorilor, ca atunci când merg acasă să se uite în oglindă, să vadă dacă a făcut ceva bun pentru echipa asta. Pentru toți ceilalți, le aduc eu și cu jucătorii merite exact cât merită ei. Le iau din meritele jucătorilor și le dau ce vor ei să audă. Toți au făcut bine, dar vă rog eu, STOP! Opriți-vă, că avem meci contra FCSB! Vă rog! Și după aceea spun de toți, ce vor ei. Dar vă rog, am nevoie de liniște, am nevoie de jucători concentrați pentru meci, opriți-vă! Încerc să fiu foarte calm, le adun pe toate în mine, le strâng. Nu se poate să văd jigniri în presă despre noi. Nu se poate! Indiferent de nume! Nu poți să-i spui lui Andrei Cristea sau lui Flavius Stoican sau lui oricare că e muritor de foame! Muritori suntem cu toții, dar de foame nu știu dacă suntem. Nu-mi mai jigniți jucătorii! Trebuie să-i respectați. Cei mai importanți într-un club sunt jucătorii. Nu se poate, am strâns multe. Câștig meciul cu Astra în 10 oameni, se termină meciul, cine e vinovat? Stoican, afară! Lăsați-ne în pace. Lăsați jucătorii în pace. Mănânc pe toată lumea care se ia de jucători! Ei merg și se antrenează la – 10 grade și alții stau cu ceiuțul în mână”, a reacționat Stoican, care a punctat că își va respecta jucătorii pentru modul cum se comportă: ”Nu putem să oprim salariile că nu vrem! Nu avem, nu-i problemă, că băieții înțeleg. Dar nu că nu vreau! Ei intră pe teren și muncesc și fără bani! Pentru că mă respectă pe mine. Și eu îi respect pe ei. Trece meciul cu Steaua și le dau exact ce vor ei să audă. Voi l-ați adus pe Platini, voi l-ați cunoscut pe Qaka, voi l-ați născut pe Andrei Cristea… Voi l-ați făcut pe Panțîru să joace, voi ați făcut totul. Vă dau tot ce vreți, dar opriți-vă! Le-am pus la băieții mei cauciucuri de iarnă, le-am pus lanțuri, să batem Steaua. Mâncăm din ei”.

Acesta a ținut să le dea o nouă replică asociaților, care au vorbit despre majorarea salariilor jucătorilor.

”S-au dublat salariile pentru că aveau salarii de liga a doua. Cioinac avea 2000 de euro, Stoican a avut 3000 de euro, iar la ultima clasată cu care am retrogradat am avut 5000. Nu am cerut eu, eu am vrut să fie bine. Am muncit cu toții, de asta s-au dublat. Sin avea 2000. Normal că băieții ăștia merită. Au venit pe 3 lei, dar acum merită. O să-i fac să mănânce din FCSB, din Coman, din Man. Măncăm din ei. Tot timpul o să-i respect pe jucători, pentru că și eu am jucat fotbal și știu cât contează ca cineva să fie alături de jucători. Dacă am cinci roșii, le dau lor. Cinci castraveți, le dau lor. Îi văd pe frig, pe căldură cum aleargă. Buni, răi, sunt ai noștri. Dar dați-le salariile! Că e dreptul lor”, a mai spus Stoican.