Etapa a 16-a. Totul aproape la limită

Dacă Dinamo n-ar fi egalat norocos la ultima fază a meciului, toate partidele acestei runde s-ar fi încheiat cu victorii la un gol diferență, așa numitele succese la limită. Și de această dată echipele gazdă au obținut mai puține victorii decât cele oaspete, începând să prindă contur ideea că nici terenul propriu nu mai este ce era odată.

Jocul lui Dinamo suferă în continuare și chiar dacă are încă destule șanse de a prinde play-off-ul, arată mai degrabă a echipă care să se bată pentru evitarea retrogradării. O singură speranță se mai întrevede, aceea că Mircea Rednic este un antrenor care are capacitatea de a echilibra lucrurile.

Încă un eșec acasă pentru CSMP Iași, ar zice unii normal, căci a fost în fața Stelei. E drept, însă o Steaua șchioapă, cu multe absențe importante, cu mai multe posturi improvizate. De aceea, această înfrângere a tulburatei echipe ieșene este de criticat.

Performera etapei a fost FC Botoșani care a profitat de momentele mai bune avute în prima repriză, învingând astfel o adversară mai bine cotată, precum U Craiova 1948 CS. Așadar, debut cu dreptul pentru antrenorul Liviu Ciobotariu (în foto), la revenirea sa în Liga I.

Nebăgată în seamă, Viitorul acumulează puncte importante și pare bine lansată în lupta pentru supremație.

Revirimentul Hermannstadt-ului continuă, pe fondul căderii colegei sale de promovare din L2, Dunărea Călărași, pe care a învins-o chiar la ea acasă, tot în ultima fază a meciului.

Cifrele etapei

# 0. Viitorul a rămas neînvinsă cu FC Voluntari și după al 8-lea meci, echipa din Ilfov obținând doar două egaluri în confruntările de până acum.

# 100%. Pare incredibil, dar FC Botoșani are pe propriul teren 6 victorii din 6 cu U Craiova 1948 CS, adică 100%.

# 50. Totodată înfrângerea de la Botoșani a fost cea de-a 50-a pentru echipa craioveană pe prima scenă.

# 200. Pentru CSMP Iași a fost cea de-a 200-a înfrângere.

# 150-200. FC Voluntari a marcat golul 150 (prin Tudorie), dar l-a și primit pe al 200-lea (de la Mladen) în Liga I.

# 70. Sepsi a urcat pe locul 70 în clasamentul all-time, depășind pe FC Onești.

# 50. Denis Mangia (U Craiova 1948 CS) și Mihai Teja (Gaz Metan) au primit 50 de goluri în Liga I, în postura de antrenori.

#200. Mircea Orbuleț (București) și Vladimir Urzică (Piatra Neamț) s-au aflat la cea de-a 200-a lor „linie” în primul eșalon.

# 1. Trei debuturi, toate ale unor jucători străini și din același meci: Aït-Atmane, Montini (ambii Dinamo) și André Micael (Gaz Metan).

# 100-50. Număr de meciuri rotunde, al 100-lea Cucu (Dunărea Călărași) și al 50-lea Panțîru (CSMP Iași).