EURO Handbal | Pe Champs Eșlysees, Campionatul European începe cu duelul titanilor: Franța – Rusia!

În mai puțin de o oră, începe cea de-a 13-a ediție a Campionatului European de handbal senioare cu un duel al titanilor, dacă pot să mă exprim așa, adică Franța, campioana mondială din 2017, întâlnește Rusia, ultima campioană olimpică de la Rio. Sorții au decis ca cele două adversare să fie repartizate în Grupa B și să aibă și întâietate pe semicerc – conform tradiției, echipa gazdă are onoarea să intre prima pe semicerc!

Din cele două super-echipe nu vor lipsi Lacrabere, Pineau, Zaadi, Dembele sau Saurina, Franța, cât și Vyakhireva, Snopova, Sen, Kuznetsova sau Dimitrieva, de la rusoaice. Vor ieși scântei, așa credem, sau poate că cele două puteri își vor menaja forțele și vor merge la un egal, mai ales că în Main Round vor merge primele trei clasate. Să mai spunem că din Grupa B mai fac parte selecționatele Muntenegrului și Sloveniei.

Meciul se va desfășura la Nancy, în Palais Des Sports Jean Weille, și va fi arbitrat de cuplul spaniol Andreu Marin/Ignacio Garcia Seradilla. De asemenea, Supervizor din partea EHF este Rositza Dimkova, din Bulgaria, iar Observator EHF este nemțoaica Jutta Ehrmann-Wolf.