Flavius Stoican: ”O victorie cu Sepsi ne-ar apropia din nou de obiectiv”

Antrenorul Politehnicii Iași, Flavius Stoican a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că echipa sa ar putea emite din nou pretenții la play-off în cazul unui succes în fața lui Sepsi Sf. Gheorghe, vineri, în Copou, într-un meci din etapa a 17-a a Ligii I.

”Vom încerca să scoatem maxim din acest meci. Întâlnim o echipă care a practicat un fotbal bun pe toată perioada acestui campionat și care speră la play-off. În ceea ce ne privește, speranțele noastre la play-off sunt destul de mici acum, dar cu o victorie ne putem apropia din nou de obiectiv. Băieții sunt dezamăgiți după eșecul cu FCSB, pentru că am crezut în multe momente ale jocului că putem câștiga. Nu este ușor să vezi că ți se spulberă visul în câteva minute”, a declarat Flavius Stoican. Tehnicianul așteaptă de la elevii săi să joace împotriva lui Sepsi cu aceeași determinare din ultimele două meciuri, cu Astra și FCSB, fiind convins că echipa sa se va impune dacă va elimina greșelile individuale. ”Vreau să arătăm aceeași determinare, voință și să ne debarasăm de greșelile copilărești pe care le facem. Dacă va fi așa, putem lua cele trei puncte. Gândul meu este să le trasmit jucătorilor că avem un meci important în față și cum percep ei că trebuie să-l blocăm pe Tandia, un jucător foarte bun, cu calitate tehnică, pe care eu îl admir”, a completat Stoican.

Antrenorul Politehnicii încearcă să-și țină elevii departe de scandalul de la club și a subliniat că situația nu este confortabilă.

”Nu este o situație confortabilă la club, dar gândul meu este acela de a ne axa doar pe fotbal. Asta le-am transmis și jucătorilor. Că indiferent de stare, gândul lor trebuie să fie doar la fotbal. Să lăsăm alte probleme deoparte și să ne concentrăm la ce avem de făcut pe teren. Nu este ușor. E normal, sunt întrebări în vestiar, se întreabă de salarii, este o stare de spirit care nu îmi place la momentul acesta, dar sper ca până la ora partidei să o schimb. Vreau să lăsăm totul acum și să ne concentrăm pe fotbal, la meci. După aceea va veni și partea financiară”.

În afară de Rus (suspendat) și de Mihăescu (incert din motive medicale), tot lotul lui Stoican este valid. ”Sunt valizi toți, cu excepția lui Mihăescu, care este incert. Sper să fie și mental sută la sută cu toții”, a conchis tehnicianul.