EURO Handbal | Războiul scandinav: Sandra Toft vs Natalie Hagman, adică Danemarca la baionetă cu Suedia!

La Nantes a fost furtună mare, aseară – Danemarca a învins Suedia, scor 30-29, grație portăriței Sandra Toft, care a apărat aruncarea de la 7 metri, executată de Natalie Hagman. Și, culmea, cele două handbaliste aveau moralul la extreme diferite – Toft fusese înlocuită în prima repriză, pentru că nu dăduse randamentul scontat, pe când Hagman era pe cai mari, având cinci șuturi imparabile de la 7 metri, cât și alte două goluri marcate din acțiune. Dar față în față, în chiar ultima secundă, suedeza nu s-a concentrate sufficient și a tras aproape de brațele lui Toft, care a avut un reflex uimitor și a respins mingea în lateral. O paradă de două puncta, care poate însemna mult pentru Sandra, un impuls pentru meciurile următoare.

Regizorul de transmisie a surprins-o pe Hagman după această ratare, care era pierdută cu totul, chiar daca colegele de echipă veniseră repede la ea s-o consoleze. O vom urmări și mâine, când Suedia are un meci greu contra Serbiei.

Dacă este să vorbim despre partida în sine, să spunem că înfrângerea este una nemeritată pentru suedeze, pentru că n-au fost cu nimic mai prejos, față de adversarele din Danemarca. Ba chiar aș putea spune că au dominat prima repriză, dar n-au avut forța să mențină diferența, chiar consistentă, la început: a fost 3-0 pentru Suedia, apoi 5-1, 7-3, 9-7, 13-10 și 16-15, după primele 30 de minute. După pauză, danezele au ieșit ceva mai motivate din vestiar, reușind să egaleze la 16, pentru prima oară. S-a mers cap la cap multă vreme, finalul fiind unul exploziv – 29-27 pentru Danemarca, în minutul 57, apoi 29-29 în minutul 59 și 20 de secunde, datorită golurilor reușite de Lagerquist și Hagman. Apoi gol Jensen, pentru Danemarca, cu 5 secunde înainte de final, contraatac fulgerător, poarta goală la daneze, dar Hansen oprește mingia cu piciorul, care se îndrepta spre golul egalizator. A fost nevoie ca cei doi arbitri din Croația, Jurinovic și Mervica, să apeleze la proba video, pentru a revedea faza, după care au acordat cartonaș roșu pentru Hansen și 7 metri pentru suedeze, ce lovitură! Dar Hagman a ratat, iar Suedia n-a câștigat nici măcar un punct, pe care îl merita din plin.

Tot ieri, s-au mai disputat meciurile:

Grupa A

Serbia – Polonia   33 – 26 (13-14)

Grupa B

Danemarca – Suedia   30 – 29 (15-16)

Muntenegru – Slovenia   36 – 32 (18-12)

Campionatul European continua astăzi și trebuie să spunem că emoțiile noastre au început să crească, pentru că intră în luptă și naționala României, care va juca împotriva Cehiei. Iată programul complet:

Grupa C

Ungaria – Olanda, ora României 17:00

Spania – Croația, 20:00

Grupa D

Norvegia – Germania, 17:00

România – Cehia, 20:00