Poli Iași rămâne în subsolul clasamentului după doar un egal cu Sepsi în Copou

Poli Iași nu a reușit decât o remiză pe teren propriu cu Sepsi Sf. Gheorghe, scor 1-1 (1-1), vineri seară, în primul meci al rundei a 17-a a Ligii I și rămâne în subsolul clasamentului.

În minutul 9, bine găsit în centrul careului de Tandia, Vașvari a pus latul și a deschis scorul cu o execuție simplă, pe sub portarul Târnovanu, debutant în Liga I. Poli a avut reacție și a restabilit egalitatea în minutul 21, prin Dylan Flores, costaricanul reluând cu capul în plasă, după o centrare de pe dreapta a lui Platini.

Ieșenii au controlat partea a doua a primei reprize, dar cea mai clară ocazie s-a înregistrat la poarta Iașiului. În minutul 27, Simonovski a reluat din câțiva metri peste poartă, iar patru minute mai târziu debutantul Târnovanu a intervenit salvator în fața aceluiași atacant macedonean, în urma unei faze create de Tandia.

Repriza a doua s-a derulat după aceleași coordonate. Cu Iașiul având posesia și punând presiune, dar cu o ratare uriașă în contul oaspeților. După o reluare stângace a lui Dylan Flores în minutul 49, dintr-o poziție bună, Sepsi a ratat ocazia reprizei, prin Vașvari. În minutul 52, Târnovanu a arătat că poate fi un portar de viitor pentru Poli Iași, scoțând de sub transversală cu un reflex spectaculos mingea șutată de la marginea careului de Vașvari.

Oaspeții au reușit să absoarbă fără probleme presiunea din final a gazdelor, astfel că meciul s-a încheiat nedecis. O remiză care prelungește criza de rezultate a echipei lui Flavius Stoican și care menține gruparea din Copou în subsolul clasamentului. De cealaltă parte, ”Geană” Neagoe și-a atins scopul pe terenul fostei sale echipe, obținând un punct care menține echipa covăsneană pe loc de play-off.