România a debutat cu o victorie clară la Euro 2018: 31-28 cu Cehia

Echipa feminină de handbal a României a debutat cu o victorie clară la Campionatul European din Franța: 31-28 (17-11) cu Cehia. Încurajate de numeroşi suporteri, handbalistele noastre s-au revanșat pentru înfrângerea de anul trecut, din optimile de finală ale Mondialului din Suedia.

Golurile României au fost marcate de Buceschi 9, care a fost desemnată MVP-ul partidei, Neagu 8, Pintea 5, Udriştoiu 3, Dragut 2, Geiger 1, Florică 1, Băcăoanu 1 și Chiper 1. Cu 8 goluri marcate, Cristina Neagu a urcat pe locul secund în topul all-time al marcatoarelor de la Campionatul European. Ea are un total de 201 reuşite, cu patru mai puțin decât liderul ierarhiei, unguroaica Farkas Agnesc.

După meci, Eliza Buceschi a declarat la TVR: ”Chiar dacă a doua repriză nu a fost cum am dorit, mă bucur că am câştigat. Ceea ce contează e rezultatul final. Mă bucur că am început cu o victorie. Dedicăm victoria tuturor românilor, chiar de Ziua Naţională. Mulţumim că fanii prezenţi aici ne-au arătat că oriunde jucăm ca acasă”.

Și Cristina Neagu le-a transmit urări românilor, după care s-a referit la meciul cu Cehia: ”Nu e niciun meci uşor la CE. Vedem şi din celelealte rezultate. Sunt surprize. Mă bucur foarte tare că am câştigat azi. Le mulţumesc românilor care au fost în sală. La mulţi ani tuturor! La mulţi ani, România! Am fost motivate şi pentru că e Ziua Naţională, dar şi pentru că Cehia ne-a scos de la Mondiale anul trecut. Sunt fericită că am învins. Am jucat bine. Am jucat deştept pe final. Am câştigat și asta e important. Sincer, cred că în acest moment nu este o principală favorită la trofeu. Toate meciurile sunt grele, apropiate. Ne pregătim cât mai bine, gândurile sunt la următorul meci, cu Germania, va fi un meci foarte greu. Trebuie să jucăm ca o echipă”.

În celălalt meci din Grupa D, disputat după-amiază, campioana europeană en-titre Norvegia a pierdut (32-33) cu reprezentativa Germaniei. România va juca cu Germania luni, 3 decembrie, la ora 19.00, şi cu Norvegia, miercuri, 5 decembrie, la ora 22.00. Obiectivul naționalei noastre este clasarea între primele 6.