EURO Handbal | Muntenegru aproape de o mare surpriză cu Rusia | Serbia, fără suflu în repriza a 2-a, a ratat victoria cu Suedia

În această seară, Campionatul European de handbal feminin din Franța a continuat cu partida dintre Rusia și Muntenegru, adică un duel între Trefilov și suedezul Peer Johansson, noul antrenor al naționalei din Balcani, în care găsim și două handbaliste care joacă la clubul primăriei Capitalei – Radicevic și Mehmedovic.

Ne așteptam la un meci interesant, chiar echilibrat, având în vedere că Johansson este un tehnician valoros, cu care CSM București a câștigat medalia de bronz, în Final Four-ul Ligii Campionilor.

Avea să fie chiar cea mai palpitantă întâlnire a zilei, pentru că Radicevic și compania au condus Rusia încă de la început, dominând și pe faza de apărare, dar și în atac. Era minutul 8 și teamul lui Trefilov nu avea decât două goluri pe tabelă, față de 4 ale adversarelor. Și totuși, în minutul 15 avea să fie egal, 6-6, prin golul marcat de Daria Dmitrieva. Preț de cinci minute s-a mers cap la cap, dar de la 10-10, în minutul 21, Rusia avea să mai înscrie abia în minutul 28, prin Vyakhireva, care a mai micșorat din diferență, scor11-13 la pauză.

Din păcate, în repriza a 2-a, handbalistele din Muntenegru au început să mai reducă din motoare, permițând adversarelor să se țină scai de tabelă: 16-16, minutul 35, 18-18, minutul 41, 21-21, în minutul 52. Din acest moment, Radicevic, Mehmedovic și chiar Bulatovic au început să greșească pasele, să nu se mai apropie eficient de poarta Anei Sedoykina, iar Rusia atât a așteptat, a alergat mei repede spre potou, obținând victoria prin golurile extremei dreapta, Sudakova. Muntenegru nu s-a ales nici măcar cu egalul, pentru că Bulatovic a greșit pasa către Radicevic, care putea să încerce șutul de egalare.

Cu două victorii, Rusia a trecut în fruntea clasamentului Grupei B și este virtual calificată în Main Round. În ultimul meci al acestei faze, Rusia va întâlni Slovenia, iar Muntenegru va da piept cu Franța.

Rusia – Muntenegru 24 – 23 (13-15)

Serbia, fără suflu în repriza a 2-a, a ratat victoria cu Suedia, 21-22!

Un alt meci de infarct s-a desfășurat la Nantes, acolo unde Suedia a întâlnit Serbia – era o nouă șansă pentru scandinave să prindă ceva puncte, ca să-și asigure intrarea în faza a 2-a a Campionatului European. Dar Serbia avea să se dovedească o nucă extrem de tare și doar un zvâc i-a lipsit să nu-și treacă în cont a doua victorie în grupă. Ar fi fost o nouă dramă pentru suedeze, care au pierdut tot la potou și prima partidă, cea cu Danemarca.

Revenind la meciul dintre Serbia și Suedia, să spunem că, după un parcurs umăr la umăr, până în minutul 15, vecinele noastre de la Dunăre au apăsat accelerația, cum se spune, reușind desprinderea grație jucătoarelor Radosavljevic și Krpez Slezak, prima cu două goluri consecutive, iar a doua cu trei astfel de reușite. Repriza s-a încheiat cu 13-11 pentru Muntenegru, iar Suedia începea să tremure. Dar scandinavele au ieșit mai hotărâte din vestiar și au reușit trei goluri în doar cinci minute, întorcând tabela în favoarea lor. Și de aici, până la final, ambele echipe s-au întrecut în ratări, în pase greșite și mingii telefonate către portari. De altfel, atât de puține goluri, 43, s-au mai înscris doar în întâlnirea dintre Spania și Croația, scor 25-18 pentru iberice. Putem spune că Serbia s-a pierdut între cele două semicercuri, mai ales în repriza secundă, când a marcat doar 8 goluri.

Suedia – Serbia 22 – 21 (11-13)

Programul fetelor noastre, la actualul Campionat European, care sunt deja calificate în etapa următoare, continuă cu alte două partide, extrem de tari:

  • România – Germania, pe 3 decembrie, de la ora 19:00
  • România – Norvegia, pe 5 decembrie, de la ora 22:00

 

Ionel Pană
Foto – EHF