EURO Handbal | Virusul românesc este fără antidot, Norvegia umilită! Ungaria a scos ghearele și Spania s-a speriat!

Victorie și spectacol românesc, la Europeanul din Franța, unde naționala tricolor a bătut Norvegia cu scorul de 31 – 23, calificându-se în faza a 2-a a competiției cu maxim de puncta, 4, fapt care îi confer mari șanse să urce pe podiumul de premiere. Acum, la puține momente de la success, euforia este mare – nu știm despre cine să vorbim, despre Neagu, despre Buceschi, despre Geiger, poate despre Pintea sau Udriștoiu, însă mă gândesc și la Dragut și golul ei de generic.

Da, pot să vorbesc despre întreaga echipă, dar trebuie să-I dăm Cezarului ce trebuie – portărița noastră Yulia Dumanska a fost FORMIDABILĂ, a jucat singură împotriva unei întregi Peninsule Scandinave. Fata noastră ne-a ținut în viață, ori de câte ori apărarea era depășită, oprind balon, după balon și dând o nouă viață, și încă o nouă viață întregii echipe. Este pentru a doua oară la rând, când o portăriță din România devine MVP-ul meciului, în ciuda faptului că Neagu, de exemplu, a marcat 11 goluri. Și dacă n-am primit gol, am marcat, pentru că Eliza a-ngenuncheat apărarea adversă, Crina Pintea se lupta ca-n cercul de la sumo, iar Melinda Geiger a fost și ea surpriza plăcută a acestei seri. Nu, n-am uitat-o pe Neagu, însă am lăsat-o la final, ca să-mi aleg cuvintele: MAGNIFICĂ, de neoprit, profesionistă cu adevărat și cred că a luat o obțiune serioasă, pentru încă un titlu de cea mai valoroasă handbalistă a lumii. Să ne bucurăm, în această seară, și să luăm această victorie ca pe un dar imens, pe care Moș Nicolae l-a făcut tuturor românilor! Am încheiat meciurile din grupă pe primul loc, cu maxim de puncta, însă cel mai important este faptul că mergem în Main Round cu 4 puncte și intrăm, obligatoriu, în lupta pentru medalii. Hai, România!

România – Norvegia 31 – 23 (12-18)

România: Neagu 11, Chiper 5, Buceschi și Geiger câte 4, Pintea 3, Udriștoiu 1, Laslo 1, Ardean 1, Dragut 1

În celălalt meci al serii, Ungaria a învins surprinzător Spania, scor 32 – 26 (19-14), calificându-se în Main Round cu 2 puncte nesperate. Spunem asta, pentru că maghiarele au fost în declin, în partida contra Olandei, pierzând cu 25-28. A urmat Victoria cu Croația, dar neînsemnată, pentru că această națională își luase, deja, lanterna clasamentului în primire. În Main Round merge și Ungaria, și Spania, doar că Spania va avea zero puncta la activ.

Ionel Pană
Foto – EHF