FR de Scrimă a desemnat-o pe Ana Maria Popescu Brânză Sportivul anului 2018

Vicecampioană mondială la spadă, Ana Maria Popescu Brânză a fost desemnată cea mai bună scrimeră a anului 2018, fiind premiată în cadrul “Galei Laureaţilor anului 2018”, organizată de Federaţia Română de Scrimă. Scrimerii români au cucerit anul acesta 8 medalii la campionate europene şi mondiale de cadeţi, juniori, tineret şi seniori.

Pe lângă medalia de argint de la Mondialele de scrimă de la Wuxi (China), stelista a ocupat locul 6 la Europenele de la Novi Sad (Serbia). Eleva lui Dan Podeanu a primit premiul de la ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, care a declarat: ”Vreau să vă felicit pe toţi, pentru tot ceea ce faceţi. Stând aici, am văzut că într-adevăr România are un viitor atât de frumos prin premiile pe care le-aţi acordat azi tinerilor dumneavoastră sportivi. Plecând de aici, vă asigur că MTS este obligat să fie alături de dumneavoastră, de sportivii care fac lucruri minunate pentru România. Cred că astăzi, mai mult ca oricând la 100 de ani de România, este extrem de important să ne implicăm cu toţii. Este extrem de important ca dumneavoastră să vă implicaţi nu numai în sport, ci în tot ceea ce înseamnă România, pentru că avem nevoie de dumneavoastră. Vă mulţumesc din suflet pentru tot ceea ce faceţi. Mizaţi pe sprijinul nostru, iar noi la rândul nostru mizăm pe sprijinul dumneavoastră în a ne uni pe toţi, în a fi mai buni unii cu ceilalţi”, a declarat ministrul Bogdan Matei.

Stelista Ana Maria Popescu Brânză a afirmat că următorul său ţel este calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, atât la individual cât şi cu echipa de spadă, deţinătoarea medaliei de aur la JO de la Rio. “Nu este ultimul pariu cu mine. Următorul pariu se numeşte Tokyo 2020. Dacă domnul Dan Podeanu a crezut în mine şi mi-a spus că pot să ajung din nou pe podium asta a fost suficient. De acum drumul nu este neapărat liber dar este drept spre Tokyo. Nu este o certitudine că voi fi acolo, urmează competiţiile de calificare dar îmi doresc foarte mult să fiu acolo. Echipa este încă în formare, trebuie să recunoaştem acest lucru, nu suntem la acelaşi nivel ca echipa de sabie masculină dar încercăm să strângem rândurile. Avem nevoie de acel drum de curaj şi de încredere, acum scara valorilor nu este foarte bine definită. Loc este pentru toată lumea, noi trebuie să credem mai mult în şansele noastre. Eu sunt în sală, fetele ar face bine să profite de experienţa mea la nivel de echipă. Eu mă bucur de tinereţea lor şi energia lor şi sper ca împreună să ducem din nou România la Jocurile Olimpice cu echipa de spadă feminin”, a declarat Ana Maria Popescu, care a subliniat că după ce se vor bucura de realizările din acest an scrimerii se vor întoarce la muncă.

Prezent la gală, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat: “De la Ana aşteptările sunt la fel de mari ca acelea pe care le are şi ea. E un model pentru tânăra generaţie prin ceea ce face. Avem nevoie ca toţi marii campioni să dea copiilor acea încredere că sportul poate fi folositor şi în viaţă. Scrima e pe un drum bun, important e că scrima să rămână o disciplină care aduce medalii pentru România”.

Ceilelți laureați ai FR de Scrimă:

Individual

Tineret (Under 23) – Floretista Maria Boldor (CSA Steaua), medaliată cu argint la CE 2018 de la Erevan (Armenia) în proba de floretă feminin individual

Junioare – Spadasina Alexandra Predescu (CSA Steaua), medaliată cu argint la CE 2018 de la Soci în proba individuală de spadă feminin şi vicecampioană mondială cu echipa la CM 2018 de la Verona.

Cadeți – Sabrerul Andrei Păştin (CS Dinamo), medaliat cu aur în proba individuală de sabie la CM 2018 de cadeţi de la Verona

Echipe

Seniori – Echipa masculină de sabie (Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu, Alin Badea şi George Dragomir), clasată pe locul 4 la CE de la Novi Sad şi locul 9 la CM de la Wuxi.

Junioare – Echipa feminină de spadă (Bianca Benea, Alexandra Predescu, Denisa Barosan şi Zsuzsa Schlier), care a cucerit medalia de argint la CM de scrimă de la Verona.

Cadeţi – Echipa feminină de spadă (Mihaela Leonte, Andrada Ghica, Talida Enache şi Claudia Durău), care a cucerit bronzul la CE de la Soci, la fel ca echipa feminină de floretă (Rebeca Cândescu, Emilia Corbu, Andreea Gheorghe şi Karina Vasile), şi echipa masculină de sabie (Rareş Ailinca, Andrei Păştin, Elton Dincă, Alexandru Zmău).

La sabie feminin, cea mai bună sportivă este Bianca Pascu (CS Dinamo), clasată pe locul 10 la CM de la Wuxi.

Antrenori

Cadeți

Sabie masculin- Lucian Dina

Sabie feminin – Emil Oancea

Spadă masculin – Petrica Ungureanu

Spadă feminin – Alina Ciuculescu

Floretă masculin – Mihai Predescu

Floretă feminin – Florin Gheorghe

Premiu special – Rareș Dumitrescu – antrenor – aur CM cadeți Verona

Juniori

Sabie masculin – Adrian Badea-Cârlescu

Sabie feminin – Alexandru Siriteanu

Spadă masculin – Nagy Lehel

Spadă feminin – Iulian Bratu

Floretă masculin – Marius Gheorghe

Floretă feminin – Virgil Sălișcanu