EURO Handbal | Franța a învins și Danemarca, dar fără fanfară!

După primul pas greșit, înfrângere în fața Rusiei, campioana mondială en titre, Franța, și-a mărit turația de la un meci la altul, fapt ce i-a adus două victorii izbăvitoare, împotriva Sloveniei și Muntenegrului, care a scos-o din Grupa B și a trimis-o în sferturile de finală ale Europeanului. Sigur, Franța a fost nevoită să se dezmeticească și să adopte altă atitudine, mai ales pentru că joacă și pe teren propriu, competiția desfășurându-se în Hexagon.

Și dacă au deschis balul european cu o înfrângere în fața Rusiei, gazdele au avut onoarea să joace primele și în Main Round, împotriva Danemarcei, un adversar tradiție în handbalul mondial. Doar că nordicele nu mai sunt ce au fost odată, iar Franța a depășit momentul critic numit Trefilov și-și dorește, probabil, și aurul European, după cel mondial cucerit anul trecut.

Danemarca a rezistat doar patru minute în lupta umăr la umăr cu Franța, după care s-a predat cu bună știință, arătând că nu mai poate face față nici la viteză, nici în lupta corp la corp, nici la contraatac sau faza a 2-a. Și, firesc, Cocoșul și-a întins aripile și a pornit de unul singur spre victorie. Danemarca a părut un adversar apatic, fără soluții nici în atac, nici în apărare, care a renunțat mult prea ușor la punctele puse în joc. Hansen Jorgensen ori Tranborg s-au văzut în dese rânduri umilite de portărița Amandine Leynaud (foto), care a făcut minuni la șuturile lor, practic toate drumurile spre gol au fost închise minute în șir pentru Danemarca. Într-o astfel de situație, nici măcar arbitrajul prost al cuplului croat Jurinovic/Mrvica n-a mai fost luat în seamă, chiar dacă deciziile acestora au nedreptățit în dese rânduri gruparea scandinavă.

Prin urmare, Franța, în urma succesului cu Danemarca, a egalat Rusia în clasament, acumulând tot 4 puncte. Dar lupta pentru semifinale este departe de a se fi încheiat, pentru că următoarele adversare, Suedia și Serbia, emit și ele pretenții la avansare. Să vedem cât va rezista fizic Cocoșul lui Krumbholz, pentru că astăzi, mai ales în mitanul secund, a cam dat semne de oboseală. Noroc că diferența era destul de mare, iar Danemarca n-a putut să speculeze această slăbiciune decât prin marcarea a trei goluri consecutive…

Franța – Danemarca 29 – 23 (17-11)

Cele mai bune marcatoare au fost Estelle Nze Minko 6, Allison Pineau 4 și Grace Zaadi 4, de la învingătoare, respective Fie Woller 5, Anne Mette Hansen 4 și Stine Jorgensen 4, de la învinse.