EURO Handbal | Germania, doar o repriză, Spania, o mare dezamăgire!

Așa am putea descrie meciul dintre Germania și Spania, din Main Round-ul Europeanului de  senioare.

Și când te gândești că altădată o astfel de întâlnire era capul de afiș al competiției, transformându-se într-o adevărată bătălie pentru punctele puse în joc. Și meciul de astăzi era important, și pentru Germania, care avea două puncte ca zestre, dar insufieciente pentru a spera la semifinale, dar și pentru Spania, poate chiar capital, dacă mă gândesc că Martin Berenguer și compania erau obligate să câștige tot, dar chiar și-așa aveau nevoie și de jocul celorlalte teamuri din Main Round II. Spania a pierdut și gata, totul s-a prăbușit, iar de-acum nu mai contează ce se va mai întâmpla, pentru că la masa bogaților se vor așeza alții. Și apropos de Carmen Martin Berenguer, extrema care a jucat și la CSM București, ea a fost descalificată cu 4 minute înainte de final, după un fault dur și intenționat, după părerea mea. Eu cred că nu va mai intra în teren, la acest European, Comisia de Disciplină a Federației Europene urmând să se pronunțe în acest sens.

Ibericele nu s-au regăsit din primele minute, când ar fi trebuit să aibe o forță de start, un entuziasm, o pregătire psihologică și, de ce nu, o dorință de victorie. Din păcate, fluctuațiile de pe tabelă ne-au arătat o echipă, cea a Spaniei, cu viteză redusă de joc, fără viziune pe niciunul dintre semicercuri, fără inspirație – mă gândesc că aceste fete au fost aduse cu forța la teren, altfel nu-mi explic de ce primul gol l-au marcat în minutul 2, apoi pe cel de-al doilea peste 5 minute. Dar apogeul ineficacității a fost atins la jumătatea reprizei, când ibericele n-au mai găsit poarta vreme de 10 minute! La acest nivel nu poți să te prezinți așa și nici pretenți de podium să mai ai…

De partea cealaltă, Germania a repetat meciul bun din grupe, când a învins Norvegia, a fost mai hotărâtă, mai inspirată, mai combativă, înscriind de pe toate posturile. Mi-a plăcut mult Emily Bolk (foto), o handbalistă ce-i calcă pe urme Cristinei Neagu, dar nu așa de apăsat, pentru că puștoaica de la Thuringer mai are multe acumulări de făcut. Din păcate, Panzerele au avut benzină doar pentru prima repriză, pentru că în mitanul secund s-au poticnit de multe ori, făcând, poate, economie de energie, pentru meciurile viitoare. După acest success, Germania are și ea 4 puncte la total, la fel ca Olanda și România, dar are un meci mai mult. În plus, dacă egalitatea s-ar păstra până la final, România ar avea întâietate, pentru că în grupe a învins net Germania. Dar sperăm să nu ajungem la această situație.

Germania – Spania 29 – 23 (17-9)

Cele mai bune marcatoare au fost Schmelzer, Bolk și Geschke, toate câte 4 goluri, de la învingătoare, respectiv Martin 7, Rodriguez 5 și Fernandez 4, de la învinse.

INFO – Se pare că meciurile de sâmbătă, Ungaria – Germania și Suedia – Franța, au fost mutate duminică, cu începere de la ora 16:00, din pricina protestelor ce se desfășoară în toată Franța,  organizatorii nedorind să riște integritatea sportivelor, a spectatorilor și a tuturor oficialilor de la Campionatul European.