FR de Rugby i-a demis pe Thomas Lievremont și Olivier Rieg de la națională

Ca urmare a ”nerespectării mai multor clauze contractuale”, francezilor Thomas Lievremont și Olivier Rieg, antrenorul principal, respectiv antrenorul responsabil cu pregătirea fizică, li s-a reziliat contractul de către Federația Română de Rugby. FRR și World Rugby au demarat procedura de găsire a unui nou antrenor pentru naționala noastră de seniori.

Iată comunicatul remisei presei de către FR de Rugby:

”În cadrul ședinței de pe 5 decembrie 2018, care a avut loc la București, membrii Biroului Federal al Federației Române de Rugby au decis în unanimitate denunțarea unilaterală a contractului antrenorului principal al naționalei de seniori a României, Thomas Lièvremont și a contractului antrenorului responsabil cu pregătirea fizică, Olivier Rieg. Motivul acestei decizii este nerespectarea mai multor clauze contractuale, fapt care a generat neîndeplinirea obiectivelor de performanță stabilite de comun acord de World Rugby și Federația Română de Rugby și asumate de cei doi antrenori.

În urma analizării rapoartelor pregătite de toți membrii staff-ului echipei naționale și în contextul rezultatelor obținute în partidele internatționale din luna noiembrie, membrii Biroului Federal au decis în unanimitate rezilierea celor două contracte, la ședința în care a fost luată hotărârea fiind prezent și consultantul World Rugby pentru proiectul de Înaltă Performanță Tier 2, Richie Dixon.

Au fost începute deja de către forul mondial și Federația Română de Rugby demersurile în vederea identificării celor mai potrivite persoane care să îi pregătească pe Stejari în viitoarea campanie din cadrul Rugby Europe International Championship, care va debuta la începutul lui 2019.

În luna noiembrie România a susținut trei meciuri, în care a înregistrat o victorie și două înfrângeri. În prima întâlnire România a învins Portugalia cu 36-6, aceasta victorie menținându-i pe Stejari în primul eșalon al Rugby Europe International Championship. Celelalte două meciuri, partide test World Rugby, au fost pierdute de Stejari cu 31-5, în fața echipei Statelor Unite ale Americii și cu 27-20, în fața Uruguayului”.

Foto: Marian Burlacu