EURO Handbal | Norvegia și-a ales victima – Ungaria!

După eșecul provocat de România, unul care a durut foarte tare, campioana europeană en titre, Norvegia, s-a răzbunat cu vârf și îndesat pe prima adversară ce i-a ieșit în cale, Ungaria!

Loke și compania au umplut plasa de goluri portărițelor maghiare Blanka și Kiss, scor 38 – 25, Norvegia fiind echipa care înscrie cel mai mare număr de goluri, 38, la ediția actuală a Campionatului European din Franța. La total, însă, recordul s-a stabilit chiar în a doua zi a competiției, când Muntenegru și Slovenia au neglijat total apărarea, axându-se doar pe bucuria golului, iar scorul final a fost 36-32 în favoarea Muntenegrului.

Revenim la meciul de aseară, să spunem că Ungaria a părut o grupare resemnată, mult prea vlăguită, pentru această a doua fază a Europeanului francez. Nu poți să schimbi tabela la 4-5 minute odată, iar în apărare să nu contezi deloc, să nu te bați, cât de cât, și să oprești valurile norvegiene. S-a tot vehiculat ideea că naționala maghiară este în reconstrucție, cu noul antrenor Kim Rasmussen, însă unde sunt progresele? Coach-ul danez este pe banca tehnică din vara lui 2016, nu știm cât or să mai rabde oficialii maghiari aceste umilințe din teren, mai ales că aici, în Franța, selecționata Ungariei a fost bătută și de Olanda, având doar victorie la Spania, o altă surpriză neplăcută la acest European. Sigur, nu oricine înscrie Norvegiei 25 de goluri, și asta este adevărat, dar să primești 38 este grav, asta arată că nu te-ai concentrat, că nu ți-a păsat de tabela de marcaj.

De partea cealaltă, Camilla Herrem, Heidi Loke (foto EHF), Linn Sulland, Stine Oftedal și Veronica Kristiansen au tras în Ungaria din toate puterile, asta ca să mai uite umilința din fața României. Da, Norvegia a arătat că știe să joace handbal, când este lăsată s-o facă, amplificând și mai mult meritele fetelor noastre, care au știut cum să le anihileze pe scandinave și să le stopeze apetitul ofensiv. După părerea mea, nici Norvegia și nici Ungaria nu vor intra în Final Four-ul Europeanului, adică în semifinale, ambele având doar câte două puncte în clasament, față de patru, câte au România și Olanda, cât și Germania, dar și un meci mai mult.

Norvegia – Ungaria 38 – 25 (12-19)

Cele mai bune marcatoare au fost Camilla Herrem 7, Heidi Loke 6, Linn Sulland 5, Stine Oftedal 6 și Veronica Kristiansen 4, de la câștigătoare, respectiv Gabriella Toth 6, Anna Kovacs 4 și Aniko Kovacsics 3, de la învinse.

Sâmbătă, Campionatul intră într-o pauză forțată, din pricina faptului că în toată Franța este zi de proteste ale Vestelor galbene. Meciurile programate astăzi, Ungaria-Germania și Suedia-Franța se vor juca duminică, pe 9 decembrie, de la ora 16:00, fiind urmate de alte două partide decisive, în care se vor confrunta România-Olanda și Serbia-Rusia.