Euro Handbal | România – Olanda – 20-24 | Am ratat și bronzul, ne-am trezit prea târziu!

Astăzi, în ultima zi a Campionatului European din Franța, naționala României a ratat ocazia să urce pe podiumul de premiere, fie și pe treapta a treia, fiind învinsă de selecționata Olandei, cu scorul de 20 – 24.

Un final previzibil, dacă vreți, și mă refer doar la această partidă, pentru că tricolorele au început rău meciul, așa cum au făcut-o în ultimul timp, facilitând adversarelor bulevarde mari în apărare și goluri multe, pe tabela de scor. Tricolorele au marcat primul gol abia în minutul 6, prin Laslo, având aceeași pană de inspirație ca și în precedentele întâlniri. Nu se poate să găsești poarta așa de rar, la câte 5-6 minute odată, și să ai pretenții și la victorie.

Cu toate acestea, fetele noastre și-au revenit după minutul 45, asta și pe fondul multor greșeli ale adversarelor, care au început să piardă mingii ușoare, să șuteze pe lângă poartă, dar și să fie ghicite pe goal-keeper-ul nostru Denisa Dedu. Olanda s-a rătăcit și ea în mitanul secund, vreme de opt minute, timp în care tricolorele au venit de la 13-21, în minutul 45, până la 18-22, în minutul 53. Și nu s-au oprit aici, au continuat până la 20-23, în minutul 54 și timp mai era. Dar s-a terminat și benzina românească, era normal!

Și așa s-a încheiat aventura noastră în Hexagon – nu facem analiza acum, este vreme, spunem doar că locul IV la Campionatul European este o performanță excelentă, în raport cu selecția făcută și cu priceperea selecționerului. Cineva, acolo sus, ne-a iubit și ne-a ajutat să găsim acest drum spre semifinale – trebuia, însă, să ne mai ajutăm și singuri, dar asta într-o altă discuție!

Ultima oră:
Radu Voina, la TVR: ”Locul nostru nu trebuia să fie în semifinale, noi suntem de locul 7, asta apropo de divinitate. Uitați-vă la Ungaria, ce echipă tânără are și ce joc a etalat, dar a plecat acasă”…

Cele mai multe goluri au fost marcate de Polman 7, Groot 5, Abbingh și Malestein, ambele cu câte 4 reușite, de la medaliatele cu bronz, respectiv Ardean 6 și Chiper 3, pentru tricolore.

Ionel Pana
Foto – EHF