An bogat în performanțe pentru karateka de la CS ENPI Iași, cu 19 medalii europene

Karate-ul tradițional ieșean s-a menținut și în anul 2018 la vârf, așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani. Și nu doar prin rezultate, ci și în plan organizatoric, cluburile ENPI, Dojo-Zanshin și Olympic reușind să organizeze ireproșabil câte o finală a Campionatului Național.

La nivelul rezultatelor, ”greul” l-a dus clubul ENPI, care s-a remarcat atât pe plan național, cât și internațional prin sportivii pregătiți de Sensei Constantin Adăscăliței 5 Dan și Răzvan Popa 4 Dan. Pe lângă performanțele obținute la întrecerile interne, Campionate Naționale și Cupa României, ENPI Iași a contribuit la supremația României pe plan continental prin 19 medalii cucerite la Campionatele Europene din Serbia (Belgrad, luna septembrie) și Slovenia (Portoroz, luna decembrie).

Astfel, la Campionatele Europene de la Belgrad, karateka de la CS ENPI au cucerit 11 medalii – două de aur, șase de argint și trei de bronz, pentru ca la final de an, la Europenele de stil Fudokan de la Portoroz (Slovenia) clubul să urce de opt ori pe podium – două medalii de aur, două de argint și patru de bronz.

După un an plin de performanțe, sportivii de la clubul ENPI și-au primit răsplata, în cadrul unei festivități organizate la sala de sport a Liceului Dimitrie Cantermir din Iași. În prezența familiilor și a prietenilor, 70 de sportivi de la cluburile ENPI și Dojo Master (antrenor Răzvan Popa – 4 Dan) ieșean au susținut examenele de grad pentru promovarea la o centură superioară, iar în final l-au primit pe Moș Crăciun.

”Anul 2018 a fost unul de excepție pentru clubul ENPI, cu rezultate foarte bune la nivel național și internațional, medaliile cucerite de sportivii noștri pe plan continental contribuind din plin la supremația României în Europa. Sigur, ne dorim ca și în 2019 să avem același număr numeros de sportivi în sala de antrenament și aceleași performanțe la competiții. Sala de antrenament a clubului ENPI este plină de copii și de tineri dornici de a face mișcare și karate tradițional de performanță. Cei mici care intră acum în sală se formează în timp ca oameni și ca sportivi, devin repere și valori morale pentru sutele de practicanți ce se înscriu la cursurile de pregătire în disciplina karate-ului tradițional. Pentru noi, cei care îi instruim, este o mare satisfacție. În paralel, sportivii de performanță ai clubului ENPI au reușit un nou an foarte bun, menținând clubul între cele mai bune din țară”, a declarat președintele clubului ENPI, Constantin Adăscăliței – 5 Dan.

În finalul festivității, copiii au asistat la o demonstrație făcută de către trei dintre cei mai buni sportivi ai clubului în 2018, Dragoș Bălăiasa, Bianca Balaur și Octavian Postolache, multipli medaliați la Europene. ”Cei trei sportivi au făcut exerciții perfecte la Campionatele Europene. Spre astfel de execuții tindeți cu toții, cei care sunteți în această sală. Ei sunt repere pentru voi și cu toții ne dorim ca pe viitor să ajungeți să urcați pe cele mai înalte trepte ale competițiilor internaționale și să deveniți repere morale în viața de zi cu zi”, le-a transmis președintele Adăscăliței celor mai mici dintre sportivi.

Primii 10 sportivi performeri ai clubului ENPI:

  1. Dragoș Bălăiasa și Bianca Balaur
  2. Aurel Ciubotariu, Octavian Postolache și Iulian Dumitraș
  3. Cristian Bistriceanu
  4. Mițul Nicolae
  5. Răzvan Tîrzioru
  6. Antonio Mitica
  7. Iustin Ciuntu
  8. Botez Karina
  9. Vrănesco Leonard
  10. Pricop Alexandru

Premii speciale:

Longevitate și continuitate: Răzvan Popa și Marius Adăscăliței

Perseverență: Dan Dănilă și Ovidiu Popovici

Perspectivă: Marius Netcă

Antrenori CS ENPI: Răzvan Popa 4 Dan, Constantin Adăscăliței 5 Dan.

Manager CS ENPI: Constantin Adăscăliței 5 Dan